Sak 1

GET SESONGEN 18 - 19

DISU - SAK 1

Matchstraff – Brandon Louis Burlon, Stavanger

 

Begrunnelse

Hendelsen er fra GET-kampen mellom Stavanger og Ringerike den 20.9.2018. Det er Stavangers spiller nummer 6 Brandon Louis Burlon som er idømt matchstraff etter regel 161 Spearing. Det er videoopptak av hendelsen.

 

Burlon er puckfører noen meter innenfor egen blålinje inn mot vantet. Han er i ferd med å spille en pasning på tvers av banen over til sin medspiller i det han settes under press og takles av Ringerikes spiller. Burlon er taklingsbar som puckfører. Han må forvente å bli satt under press i slike situasjoner. I taklingen som Ringerikes spiller setter inn anses denne å ha en noe høy armføring, noe som kan ha utløst handlingen til Burlon. I det Ringerikes spiller har utført sin takling på Burlon, og er på vei bort. snur Burlon seg og utfører ett slag/stikk med kølla opp mellom bena på Ringerikes spiller. Slaget/stikket anses ha betydelig kraft. Ringerikes spiller blir liggende nede etter hendelsen.

 

Disiplinærutvalget legger til grunn at Burlon har god oversikt i situasjonen forut for hendelsen. Når Burlon velger å benytte sin kølle mot en spiller som er på vei vekk fra en situasjon er dette en handling han må stå til ansvar for. Det er lagt vekt på kraften, og dermed skaderisikoen i handlingen. Dette er ikke en type handling som man må kunne forvente, den utsetter spillere for stor skaderisiko og den er uønsket i ishockey.

 

Oppsummert:

  • Dette er en spearing
  • Kraften vurderes til betydelig
  • Handlingen utføres når motspiller er på vei bort

 

 Vedtak:

Stavanger spiller nummer 6 Brandon Louis Burlon ilegges en karantene på 3 kamper.