Sak 22

GET SESONGEN 18 - 19

DISU - SAK 22

Matchstraff – Joachim Engesveen, Ringerike

 

Begrunnelse

Saken gjelder en takling fra kampen Stavanger mot Ringerike, i GET-ligaen den 20.11.2018. Det er spiller nummer 21 hos Ringerike Joachim Engesveen som utfører en takling mot spiller nummer 6 Brandon Burlon hos Stavanger. Det er videoopptak av hendelsen.

 

Det er spill Stavanger sin forsvarssone og Burlon er nede bak mållinjen der han jobber for kontroll på pucken. Burlon får delvis tak i pucken og spillet går opp langs vantet hvor han videre må strekke seg for å kunne gjenvinne kontroll. Samtidig med dette kommer Engesveen til fra siden hvor han velger å gå inn mellom spiller og puck, han er klar over Burlon sin posisjon og retning. Treffpunkt i påfølgende takling er mot hode og nakke på motstander.

 

Farten vurderes til å være moderat og det tilføres ikke kraft eller bevegelse oppover under selve taklingen.

 

Selv om Burlon vurderes som både naturlig lav og taklingsbar er dette en takling Engesveen må bære hele ansvaret for. Det skal ikke måtte forventes at spillere utfører denne taklinger mot nakke/hode, i noen type situasjoner. Taklingen utsetter motspiller for meget stor skaderisiko og er uønsket i ishockey.

 

Oppsummert:

  • Dette er en takling mot hode og nakke
  • Skaderisikoen ved taklingen anses som meget stor
  • Kraften og hastighet vurderes til moderat

 

Vedtak: Ringerike spiller nummer 21 Joachim Engesveen ilegges en karantene på 4 kamper.