Norsk Ishockey / 2022 / Full gjenåpning av idretten
Etter at regjeringen tirsdag fjernet en rekke koronatiltak, kan Bergen og 2. divisjon endelig gjenoppta serien. Foto: Hockey4You
Etter at regjeringen tirsdag fjernet en rekke koronatiltak, kan Bergen og 2. divisjon endelig gjenoppta serien. Foto: Hockey4You

Full gjenåpning av idretten

På tirsdagens pressekonferanse la regjeringen endelig frem gladnyheten om at idretten kan gjenåpnes fullstendig.

De nye retningslinjene trer i kraft fra klokken 23.00, tirsdag 1. februar.

– Det er en stor dag i dag. Vi har fått tilbake all aktivitet på alle arenaer, og antallsbegrensningene er fjernet. I dag kan alle være happy, sa ishockeypresident Tage Pettersen til VG i går kveld.

Gjenåpningen innebærer at organiserte idretts- og fritidsaktiviteter kan foregå som normalt for alle, uansett alder og nivå. Dermed kan all breddeaktivitet for voksne over 20 år gjenopptas, og de serier som har vært pauset siden midten av desember får endelig starte opp igjen.

For menn senior bredde er det satt opp kamper allerede førstkommende helg. Oppstart av serien for 1. divisjon kvinner vil bli avtalt på et møte med klubbene i morgen torsdag 3. februar.

Også antallsbegrensningene for offentlig arrangement oppheves, men med følgende krav om avstand:

  • På arrangementer med faste tilviste plasser kan alle seter benyttes, men arrangøren skal legge til rette for at det er mulig å holde avstand ellers i lokalet eller arrangementsområdet.

  • På arrangementer uten faste tilviste plasser skal arrangøren sørge for at alle som er til stede skal kunne holde minst 1 meter avstand til andre som ikke er i samme husstand eller er tilsvarende nære.

På tirsdagens pressekonferanse kom det frem at målet er at også disse begrensningene skal fjernes når regjeringen 17. februar kommer tilbake med en ny vurdering av smitteverntiltakene.

Oppdatert smittevernsveileder fra Helsedirektoratet