Norsk Ishockey / 2022 / To mellomlandslag i aksjon
Foto: Jone Mellefoss Hagen
Foto: Jone Mellefoss Hagen

To mellomlandslag i aksjon

Denne uken har NIHF to såkalte "mellomlandslag" inne på samling.

I tillegg til de ordinære juniorlandslagene U16, JU16, U18 og JU18, er også mellomlandslagene U17 og U19 samlet denne uken.

I Skien har U20-landslagstrener Tobias Johansson og hans stab innkalt spillere født 2003 (U19) til treningssamling, hvor de blant annet skal gjøre seg bedre kjent med landslagets spilleidé.

Denne samlingen er således første steg mot neste års U20-landslag, der også spillere født 2004 og tidligere vil melde seg på. De er denne gang opptatt med samling for U18-landslaget.

Også mellomlandslaget U17 er på samling denne uka. De er i Frederikshavn sammen med U18-landslaget, hvor begge lagene møter Danmark til tre kamper hver.

For U17-landslaget (2005-årgangen) har NIHF lenge hatt et sterkt ønske om å få på plass en samling med internasjonale kamper.

— Ja, dette er en årgang som har blitt hardt rammet av pandemien, både med tanke på internasjonal erfaring, men også nasjonalt. Både Forbundscuper og Regionslagsturneringer har blitt avlyst for dem. Vi tror denne samlingen vil være veldig stimulerende for den aldersgruppen, forteller Petter Salsten, sportssjef i NIHF.

Også for U18-landslaget er landskampene mot Danmark en etterlenget mulighet til å matche seg, etter at deres samling i desember ble avlyst. Dette er også siste samling før laget skal spille VM i april.

Sportssjefen forteller at Norges Ishockeyforbund har et langsiktig ønske om å kunne ha samlinger for slike mellomlandslag hver sesong. 

— På denne måten sikrer vi samlinger for flere spillere, noe vi håper skal stimulere til enda større konkurranse, eller at «ulveflokken som jager bak de beste» skal bli enda større, forklarer han.

— Også på jentesiden vil dette bli viktig, der intervallet mellom JU18 og A-landslaget er stort, avslutter Salsten.