Norsk Ishockey / 2019 / Vinner av Årets Idrettsanlegg
Foto: Vidar Alfarnes
Foto: Vidar Alfarnes

Vinner av Årets Idrettsanlegg

Av totalt 15 innkomne søknader, ble det Bugården Ishall som stakk av med seieren for Årets Idrettsanlegg 2019.

Prisen ble delt ut under BAD, PARK OG IDRETT’s Landskonferanse i Trondheim 20. mai 2019.

 

Juryens uttalelse:

Årets idrettsanlegg 2019 går til et anlegg som er blitt svært positivt mottatt av brukerne og juryen berømmer spesielt anlegget for sitt miljøfokus, sin estetiske utforming, og hvordan eier har lagt til rette for bruk. Det er Norges første ishall i massivtre, som gjør at den oppfyller passivhusstandarden. Sandefjord kommune viser seg som en svært ambisiøs byggherre med dette prosjektet, hvor både miljø, estetikk, gjenbruk, ny teknologi og aktivitet har vært i førersetet.

Anlegget ble bygget over et eksisterende utendørsanlegg fra 1995. Kjøleflaten til anlegget er gjenbrukt, og varmegjenvinning nyttes til oppvarming av garderober og fellesarealer i hallen. Utformingen av hallen og de tekniske anleggene er gjort i et forprosjekt og i tett samarbeid med arkitekt og fagspesialister innenfor kjøleteknikk, elektro, og VVS. Hallen har sedumtak og fasaden er dekorert med skøytemotiver. Hallen glir bra inn i omkringliggende arealer og den oppleves ganske liten og lav, da terrenget rundt skråner opp fra hallen. Fra baksiden gir sedumtaket en naturfølelse, i motsetning til andre typer tak.

Sandefjord kommune har vedtatt en fordeling av bruken av anlegget som tilgodeser de aller fleste nåværende og potensielle brukere av tilbudet. Hallen fremstår som innbydende, praktisk og hver gjest og utøver blir rett og slett glad av å besøke den.

Juryen har bestått av: Jon Steinar Tufte, Gry Brodshaug, Kjellaug Eik, Torstein Busland, Bård Andresen og Frode Langø.

 

Foto: Dag Nordsveen