Eliteleir 2018

Eliteleir 2018

På lørdag avsluttes årets Eliteleir. Over 420 utøvere og 30 dommere har i løpet av disse 2 ukene fått ett innblikk i hva som kreves om man vil utforske sitt potensial som ishockeyspiller. Men aller viktigst, de har knyttet vennskapsbånd som vil vare livet ut.

Eliteleir for aldersgruppen 14-15 er av de spillerutviklingstiltak NIHF har drevet lengst med. Det har nærmest blitt en tradisjon for spillere, uansett klubb, at de deltar. De senere årene har den blitt utvidet til å inneholde også egne jente- og dommer-grupper, noe som har vært veldig positivt. Og selv om navnet "Eliteleir" for mange indikerer noe om ambisjonsnivået på isen, så har målsettingen alltid vært at man også skal lære hvordan man opptrer i gruppa. Både på og utenfor isen. Tilstede og med konkurranse-instink på banen, positiv og raus utenfor. Å være en "god lagkamerat" er vektlagt. Det blir selvsagt ekstra viktig når så mange er samlet under samme tak. Årets utgave har nemlig hatt stor påmelding. I uke 31 var det 190 spillere født 2003 (U16), fordelt på 7 grupper. I dommergruppa var det 15 påmeldte. Uke 32 har hatt over 230 spillere, hvor 54 (28 Isbjørn-jenter og 26 påmeldte) har vært jenter. Resten har tilhørt 2004-årgangen (U15). I tillegg har det vært 14 dommere her.  

Ukesprogrammet har inneholdt 2 daglige istreninger, samt kamp på kvelden. Spillerne har gjennomført barmarkstester etter NIHFs Utviklingstrapp, samt hatt egen barmarksøkter der hurtighet og spenst har hatt spesielt fokus. Denne uka fikk det også besøk av Ole-Kristian Tollefsen som fortalte om sin reise som ishockeyspiller fra Nes til NHL.  

På lørdag formiddag er leiren over. Da sjekker de ut, men er veldig klare for en ny spennende sesong. Vi ønsker dem lykke til på reisen videre. 

Jenter EL 32.jpg
Tester EL 32.jpg
MV EL 32.jpg