For første gang: U16-landslag for jenter

For første gang: U16-landslag for jenter

For første gang i historien etablerer Norges Ishockeyforbund et U16-landslag for jenter, og lagets første oppgave blir en stor turnering i Vierumäki, Finland mellom 15. og 19. april 2018.

I turneringen deltar ti nasjoner fordelt på to sidestilte puljer. I Norges pulje spiller Finland, Tyskland, Tsjekkia og Frankrike, mens den andre puljen består av Russland, Sveits, Østerrike, Japan og Frankrike. Lagene spiller enkel serie innenfor gruppen, og deretter plasseringskamper på tvers av gruppene. Kampoppsett, laguttak og mer detaljer blir publisert senere.

Etableringen av dette U16-landslaget er det neste steg i NIHF’s satsing på jentehockeyen, og følger som en naturlig konsekvens av Isbjørnprosjektets jentegruppe og det stadig økende antallet jenter som ønsker å satse på ishockey. Det er foreløpig ingen internasjonale mesterskap for U16-landslag hverken for gutter eller jenter, og aktivitetsprogrammet må bygges opp gradvis ved hjelp av gjensidige avtaler med andre nasjoner om landskamper og turneringer.