World Girls Ice Hockey Weekend, Jentehockeydagen og Get's skøyte- og ishockeyskole

World Girls Ice Hockey Weekend, Jentehockeydagen og Get's skøyte- og ishockeyskole

Rekruttering av nye utøvere er kanskje den viktigste jobben vi gjør i norsk ishockey, og nå, med sesongstart for døra, er det viktig å ha fokus på akkurat REKRUTTERING!

I Norsk ishockey har vi to felles rekrutterings-prosjekt. Det er «GET’s skøyte og ishockeyskole» og «Jentehockeydagen». Begge prosjektene tar sikte på å la både gutter og jenter prøve den fantastiske idretten vår. Enten gjennom de mange ishockeyskolene som klubbene arrangerer hver høst, eller målrettet tiltak som «Jentehockeydagen». Dere finner mer informasjon om de ulike prosjektene under.

GET’s skøyte- og ishockeyskole: https://www.hockey.no/utvikling/get-skoyte--og-hockeyskole/

Jentehockeydagen: http://www.jentehockeydagen.no/

Jentene er i vinden som aldri før innen mange tradisjonelle gutteidretter. Så også innenfor ishockey. Denne satsningen støttes sterkt av det Internasjonale ishockeyforbundet IIHF. De har valgt ut helgen 7.-8. oktober, der de arrangerer «World Girls’ Ice Hockey Weekend». Hensikten med å velge ut en helg er å samkjøre fokuset mot rekruttering av jenter verden over. NIHF, sammen med IIHF, oppfordrer alle klubber til å delta med markedsføringen av jentehockey. Enten via WGIHW, eller «Jentehockeydagen». Dere kan lese mer om WGIHW på IIHF’s sider. Der kan dere lage en egen brukerprofil på IIHF’s Hockey Centre, og gjennom dette få tilgang til informasjon om dette, samt mye annen nyttig informasjon om IIHF’s ulke prosjekter.
http://www.iihf.com/iihf-home/sport/women/world-girls-hockey-day/

Når det gjelder WGIHW så kan alle klubber som ønsker delta. Det er helt opp til den enkelte klubb hvor stort arrangement dere ønsker å lage. Under ser dere fremgangsmåten:

  • Registrer dere på IIHFs nettside, meny til venstre i linken under: http://questionnaire.iihf.com/2017_WGIHW
  • Ved påmelding til IIHF sender dere også en e-postbekreftelse til Norges Ishockeyforbund v/Magnus Evensen (Magnus.Evensen@hockey.no) og Marianne Rønningsbakk (mr@hockey.no)
  • Spre budskapet om arrangementet i nærmiljøet
  • Sett opp tid på isen med trenere som lærer bort enkle og morsomme øvelser
  • Ha pucker, køller og evt. skøyter til utlån. Alle tar med hjelm selv (ishockey- eller sykkelhjelm) og hansker, og skøyter for de som har det
  • Send bilder og informasjon om arrangementet til IIHF, blir publisert på IIHF.com på arrangementsdagen
  • Husk å bruke #WGIHW når dere legger ut bilder på sosiale medier
  • Ha en sertifisert person til å ta seg av evt. førstehjelpsbehov

 

Utvikling jenter

Denne sesongen starter NIHF opp med eget seriespill for jenter. Det er en milepæl i norsk ishockey-historie. Regionalt (Vestlandet – Østlandet – Sør-Trøndelag) inviteres det til spill i aldersklassen U8-U10, der spillformen foregår på tvers av banen. Det gjør at så fort man har 7-8 spillere så har man ett lag.

I aldersklassen U11-U13 er 9 lag påmeldt til seriespill over hele landet. Dette vil foregå i form av spill i 2 puljer, der utvalgte helger avsettes til turneringsspill. Følgende lag er påmeldt i denne klassen: Grüner, Jar, Kongsvinger, Rosenborg, Stavanger, Storhamar, Ullensaker, Vålerenga og «Østfoldjentene».

Norges Ishockeyforbund har også følgende tiltak for jenter; Eliteleir, Kretslagsturnering, punktsamlinger, U18- og Kvinnelandslag.

Har dere spørsmål om noen av disse prosjektene så ta kontakt med personene under, eller via mail til hockey@hockey.no.

 

Kontaktpersoner rekruttering og jenter:

GET's skøyte- og ishockeyskole: Ernst Falch: 454 17 239

Jentehockeydagen: Magnus Evensen: 954 56 700

WGIHW: Marianne Rønningsbakk: 952 42 520

Seriespill jenter: Audun Moum Larsen: 481 01 136