Vinnere av Gullpucken 2015

Vinnere av Gullpucken 2015

Madelen Haug Hansen og Mathis Olimb er vinnere av Gullpucken 2015. Les saken for begrunnelser.

 

Prisen tildeles den norske spiller senior menn og kvinner som gjennom spill på klubb- og landslag har vært den fremste utøver i sesongen.

Gullpucken er den eldste og mest prestisjefylte utmerkelse som kan gis til en spiller i norsk ishockey. Sesongen 14/15 viste at norsk ishockey har flere veldig gode kandidater, og i denne sterke konkurransen kan vi gratulere følgende to spillere med Gullpucken 2015:

Madelen Haug Hansen - Linköping
Mathis Olimb - Frölunda

Begrunnelser

Madelen Haug Hansen har hatt kontinuerlig utvikling fra sesong til sesong. Hun er til daglig en meget viktig brikke på Linköpings Kvinnelag, som har vunnet SM-gull de siste to sesongene. I løpet av sesongen 14/15 har hun vokst til å bli en av bærebjelkene på det norske landslaget. Under årets VM utmerket hun seg med flere avgjørende mål, en egenskap hun har utviklet gjennom målbevisst trening over tid. Gjennom sitt smittende humør, seriøsitet og prestasjoner på banen er hun et forbilde innen norsk kvinnehockey.

Gullpucken for kvinner sesongen 14/15 tildeles Madelen Haug Hansen.

Mathis Olimb har denne sesongen vært en av de beste spillerne i Europa. Gjennom sin innsats i serie-, sluttspill, men ikke minst Champions Hockey League for svenske Frölunda, har han visst internasjonal toppklasse over tid. Han har fulgt opp prestasjonene på klubblaget med sterke innsatser på landslaget ved alle anledninger. Under årets VM var han igjen blant våre aller beste spillere. Olimb er en kreativ og teknisk eminent spiller, som stiller høye krav til seg selv og egne prestasjoner. Gjennom seriøs trening over mange år har han utviklet egenskaper som gjør han i stand til å utnytte sine ferdigheter også på de største arenaene innen ishockeysporten.

Gullpucken for menn sesongen 14/15 tildeles Mathis Olimb.