Sak 24

GET SESONGEN 18 - 19

DISU - SAK 24

Matchstraff – Martin Røymark, Vålerenga

 

Begrunnelse

Saken gjelder en takling i kampen Stavanger mot Vålerenga, i GET-ligaen den 24.11.2018. Spiller nummer 22 hos Vålerenga, Martin Røymark, utfører en takling mot spiller nummer 26 Ulriksen hos Stavanger. Det er videoopptak av hendelsen.

 

Spillerne forfølger pucken ned mot rundvantet i forsvarssonen til Stavanger, Ulriksen er fremst og orienterer seg tidlig om posisjonen til jagende spiller som er Røymark. Rett før spillerne når den forlengede mållinjen, oppstår kontakt og Røymark setter inn en lett takling bakfra. Dette medfører at Ulriksen mister balansen og treffer vantet uten kontroll og med stor hastighet.

 

Ulriksen endrer ikke retning eller posisjon i forkant av taklingen, samtidig som Røymark hele veien har kontroll på motspillers posisjon og fart. I denne type situasjoner ligger hele ansvaret på Røymark. Taklingen er ikke utført med stor kraft, men skjer i stor fart og en fase av spillet der det forventes stor grad av aktsomhet fra spillerne.

 

I denne type dueller medfører stor risiko for skade, og det forventes større respekt og aktsomhet fra spillerne. Det er et stort fokus, både internasjonalt og i norsk ishockey på å fjerne farlige taklinger. Spillernes sikkerhet skal ivaretas. Det ansvaret ligger på alle parter, men må først og fremst utøves på isen av spillerne.

 

Vedtak: Vålerenga spiller nummer 22 Martin Røymark ilegges en karantene på 5 kamper.