Lær å gå på skøyter og begynn med ishockey.

Kunne du tenke deg å teste verdens morsomste aktivitet? Da har du kommet til rett sted! Denne siden er for deg som vil lære deg å gå på skøyter eller begynne med ishockey, men ikke helt vet hvordan du skal gå frem.

 

Velkommen til ishockeyfamilien!

Vi ønsker deg og dine inn i varmen med åpne armer! Gjennom ishockeyen vil du få mange fantastiske opplevelser, og du vil kjenne på kameratskap, glede og mestring. Ishockeysportens særegne kombinasjon av skøytegåing, kølle og puck gjør at den skiller seg fra det meste annet, ishockey oppleves derfor som ekstremt morsomt. I tillegg utvikler aktiviteten blant annet balanse, motorikk, koordinasjon og stabilitet, ferdigheter som vil være nyttig å ha med seg senere i livet.

Med andre ord, her er det bare å teste ut, du vil ikke angre! Les mer om rekrutteringsarbeidet vårt og hvordan du kan begynne med skøyteopplæring nedenfor.

Rekruttering er en av de viktigste grunnsteinene i organisasjonen vår (NIHF Strategiplan 2020-2024).

Rekrutteringsarbeidet til NIHF skjer primært gjennom skøyte- og ishockeyskolen. Konseptet retter seg mot barn i alderen 4-8 år, der lek, mestringsfølelse, trygghet og ishockeyglede står sentralt. Gjennom skøyte- og ishockeyskolen lærer barna seg å gå på skøyter, samarbeide med andre barn, bruke kroppen, samt stimulering av grunnleggende motoriske ferdigheter. Barna får også en innføring i spillet ishockey, slik at de som ønsker kan fortsette over på et organisert ishockeylag.

Skøyte- og ishockeyskolene deles inn i ulike nivåer for å treffe alle. Alt fra helt nybegynner som skal gå på skøyter for første gang, til de som allerede forsøkt seg på isen. Klubbene har egne instruktører som tilrettelegger aktiviteten, og som sørger for et morsomt og lærerikt tilbud. Norges ishockeyforbund har et eget Instruktørkurs med hensikt å utdanne personer som skal bidra på skøyte- og ishockeyskolene. Kursene avholdes regionalt og har et omfang på 8 timer. Les mer om kurset under.

Instruktørkurs ishockey

Alle barn er hjertelig velkomne! Mangler du utstyr er det ofte mulig å låne dette hos den aktuelle skøyte- og ishockeyskolen. Sjekk ut tilbudet i ditt område og møt opp i nærmeste ishall for en morsom, lærerik og sunn opplevelse. Finn din skøyte- og ishockeyskole under.

 

Skøyte-og-hockeyskole-1920.jpg

Foto:  Skøyte- og ishockeyskolen 2019, Rekrutteringsmedarbeider Ernst Falch, Norges Ishockeyforbund.

 

 

 

Se oversikt her over NIHF Skøyte- og ishockeyskole