Saksgangen

Innrapportering til PSF

Når en anmodning kommer fra veileder eller klubb skal dette skje pr mail til leder innen kl. 24:00 samme kalenderdag som hendelsen finner sted. Mailen skal inneholde ferdig utfylt PSF-rapport med beskrivelse av hendelsen, hvem som er anklaget, hvilken spilleregel som anses brutt og dermed utfordrer spillernes sikkerhet, samt kamp og tidspunktet for når hendelsen finner sted. Det skal også samtidig sendes sms til Leder av PSF med varsling om at rapport er sendt.

Rapporteringsskjema PSF

Når utvalget er blitt gjort kjent med en hendelse som beskrevet over, vil man automatisk starte arbeidet med å samle dokumentasjon i form av videobilder. Disse bildene blir gjort tilgjengelig for utvalgets medlemmer, som på individuell basis tar stilling til om hendelsen skal oversendes NIHFs Disiplinærutvalg (DISU).

Det må minimum være to (2) av utvalgets medlemmer som gir sin innstilling for at en avgjørelse skal kunne treffes. Det kreves flertall i utvalget for at saken skal sendes Disiplinærutvalget for vurdering.

Om saken sendes DISU behandles den som en innrapportert hendelse fra org ledd, ref. Disiplinær-reglementets § 2. Et organisasjonsledd/klubb kan, selv om PSF har avslått saken, likevel velge å rapportere inn hendelsen til Disiplinærutvalget. Dette må skje innen tidsfrist angitt i Disiplinærreglementets § 2.

 

Disiplinærbehandling

Alle disiplinærsaker fra Prestasjonsdelen av Norsk ishockey behandles av NIHF ved Disiplinærutvalget. Saksgang og behandling er bygget slik for at alle parter skal ha lik mulighet til å ivareta sine interesser. Dette betyr at involverte parter har like muligheter til å få belyst sin sak grundig.

En idømt matchstraff fra en kamp i prestasjonsseriene går direkte til Disiplinærutvalget. Utover det er det kun organisasjonsledd innen Norsk ishockey som har anledning til å innrapportere saker til Disiplinærutvalget.

Disiplinærutvalget har myndighet til å ilegge straff tilsvarende tolv måneders utestengelse. Utvalget kan velge å be NIHF ved Forbundsstyret om å anmelde en sak videre til NIFs Domsutvalg.

Avhengig av hvilken type sak som er behandlet, og hvilket utfall, kan enkelte saker appelleres eller det kan anmodes om ny behandling.