Vekst-og-modning-icon-Fundament-v2-kopi.jpg

 

For å planlegge god alderstilpasset trening må vi ha kunnskap om de vi planlegger for, kjennskap til sentrale trekk ved barns utvikling er derfor avgjørende. Slik kan vi tilrettelegge for aktivitet som er morsom, tar hensyn til individuelle forskjeller, utnytter gunstige læringsperioder og skaper ishockeyglede.

Barn i alderen 7-9 år har liten lengdevekst og begrenset evne til å regulere spenningen i musklene da muskeløkningen er lav. Utviklingen av sirkulasjonssystemet (hjerte og lunger) er minimal, samtidig som koordinasjonen er under stadig forbedring. Barna evner å ha god flyt i bevegelsene og treffer starten av den «motoriske gullalderen» i 8-års alder, en periode som varer frem til vekstspurten. Den «motoriske gullalderen» gir gode muligheter for å trene opp koordinasjon og finmotorikk.

Ungene klarer fint å følge spilleregler og har en sterk rettferdighetssans. De trener gjerne, men har ofte liten tålmodighet og er interessert i å gjøre morsomme ting. Barna starter å utvikle evnen til logisk tenkning og forståelsen for abstrakte problemstillinger - «Om du hadde gått dit, hva ville skjedd da?». De kjenner et sterkt behov for kontakt i gruppa og har ofte god relasjon med kamerater og trenere.