icon_barmark-Tren-for-å-trene-kopi-3.jpg

Vi anbefaler 3-4 barmarksøkter per uke og at andre idretter utgjør opptil 20% av ungdommens totale aktivitetsmengde. 

Ishockeyspesifikk trening blir i økende grad viktig etter hvert som spillerne når puberteten. Mer målrettet utholdenhets-, styrke-, og hurtighetstrening blir fremtredende og det er naturlig at antallet andre idretter reduseres. Det er allikevel anbefalt å opprettholde en allsidig treningshverdag, noe den fysiske treningen bør legge til rette for. Vær imidlertid åpen for å tilpasse slik at den enkelte spiller kan drive med en annen idrett i tillegg til ishockeyen. Både noe under sesong, men spesielt utenfor ishockeysesongen kan det være fint å tilrettelegge for dette.

De fleste spillerne vil i 13-15 års alderen vil nå komme i puberteten, noe som betyr stor lengde- og breddevekst, endring i kroppssammensetning (fett- og muskelmasse) og endret bevegesevne (koordinasjon). På grunn av de store endringene i skjelettet og muskel- og senesystemet vil man i denne perioden være spesielt utsatt for skader. Spillerne har derfor behov for noe redusert treningsbelastning. Man kan og bør opprettholde treningsvolumet, men gjøre noen justeringer i treningsinnhold. Det er anbefalt at man i denne fasen har fokus på styrke og stabilitetstrening rundt sentrale ledd (kne, hofte, skulder), har noe redusert volum av belastende treningsformer som hopp og løp, og har fokus på koordinasjon og teknikk for å «gjenerobre» kontrollen på kroppen. 

Husk også at det vil være store individuelle forskjeller i modning og fysikk i denne alderen. Å individualisere etter hvor spillerne er i løypa er krevende, men avgjørende for å gi spillerne gode rammer til å utvikle seg.

Treningsdagbok vil på sikt bli en naturlig del av utøvernes hverdag og bør fases inn nå. Treningsdagboken kan starte simpelt med loggføring av de ulike aktivitetene for så å bli mer utfyllende etter hvert som spillerne blir vant med å benytte verktøyet.