Norsk Ishockey / 2018 / Årets elitedommersamling avholdt
Årets elitedommersamling avholdt

Årets elitedommersamling avholdt

Cirka 50 elite- og toppdommere var i helgen samlet for å forberede seg til neste sesong.

Samlingen startet fredag ettermiddag på Norges Idrettshøgskole i Oslo. Der ble det utført syv forskjellige fysiske tester som går på styrke, hurtighet og utholdenhet.


En av testene er "planken"


Lørdag morgen gikk turen til Ullevål Stadion. Dommerne var invitert til å delta på NIHFs og Norsk Topphockeys arrangement i forkant av Henke & Zucca Summer Classic 2018. På agendaen var motivasjonsforedrag og informasjon fra Norsk Topphockey og samarbeidspartnere. I tillegg ble det delt ut utmerkelser til Aina Høve, Jon Kilian og Tor Olav Johnsen. 

 


Generalsekretær i NIHF, Ottar Eide, foran forsamlingen


Regeloppdateringer sto i fokus på søndagen. Christer Lärking, ansvarlig for SHLs situasjonsrom, var invitert til samlingen og delte sine erfaringer om hvordan man bedømmer enkelte situasjoner. SHLs situasjonsrom har som oppgave å bistå ved vurderinger av målsituasjoner under kamp og identifisere hendelser som utfordrer spillernes sikkerhet.


Christer Lärking, ansvarlig for SHLs situasjonsrom


Videre går nå dommerne løs på treningskamper der regeloppdateringene blir innarbeidet slik at både spillere og dommere er klare til sesongstart.