Norsk Ishockey / 2018 / Årets gullpuck tildeles Ingrid Morset, Ken André Olimb og Audun Bakke
F.v: Ingrid Morset, Ken André Olimb, Audun Bakke
F.v: Ingrid Morset, Ken André Olimb, Audun Bakke

Årets gullpuck tildeles Ingrid Morset, Ken André Olimb og Audun Bakke

For sesongen 2017/2018 tildeles Gullpucken Ingrid Morset og Ken André Olimb. I tillegg tildeles historiens første gullpuck i Para Ishockey til Audun Bakke.

Gullpucken er den eldste og mest prestisjefylte individuelle utmerkelsen som deles ut i norsk ishockey. Prisen tildeles den norske spiller som gjennom spill på klubb- og landslag har vært sesongens fremste utøver.

Vi gratulerer vinnerne av Gullpucken 2018!

Ingrid Morset: Juryens begrunnelse

Morset

Ingrid Morset har denne sesongen vært sentral i svenske Linköping sine fremganger, der hun også har fungert som assisterende kaptein. På landslaget har hun løst kapteinsrollen forbilledlig gjennom sitt humør og engasjement, noe som gjør henne til en verdifull rollemodell for de andre. Sine gode lederegenskaper utenfor banen tar hun med seg ut på isen, der hun gjennomfører hver trening og kamp med stor profesjonalitet. For landslaget er hun en viktig spiller som alltid tar stort ansvar. Hennes prestasjonsnivå holder alltid høyt nivå, noe som gjør henne svært verdsatt av både trenere og medspillere. Under VM ble hun kåret til Norges viktigste spiller.

Ken André Olimb: Juryens begrunnelse

Olimb

Ken André Olimb har hatt en ny, sterk sesong i sitt svenske klubblag Linköping i SHL. Under både seriespillet og sluttspillet var han en av lagets mest nyttige spillere. På landslaget har han alltid vært et eksempel til etterfølgelse gjennom sin høye profesjonalitet, sterke konkurranseinstinkt og viljen til å gjøre sitt beste i alle situasjoner – så vel på trening som i kamp.

Som spiller utnytter han sin gode spilleforståelse gjennom å kombinere taktisk klokskap med evnen til å bryte mønsteret når det kreves. Han er således en moderne ishockeyspiller som behersker både den offensive og defensive delen av spillet. Dette gjør han svært verdifull for alle lag han spiller på.

Audun Bakke: Juryens begrunnelse

Bakke

Audun Bakke er en utøver som leverer en treningshverdag i verdensklasse. Han har vært på samtlige samlingsdøgn hele fjorårssesongen, og er et eksempel til etterfølgelse for både nye og etablerte utøvere. En spiller av internasjonal klasse som man vil ha med seg i krigen.