Norsk Ishockey / 2018 / Reaksjon mot Frisk Asker

Reaksjon mot Frisk Asker

Vedtak i Forbundsstyret vedrørende uttalelser fra trener og sportslig leder i Frisk/Asker (FA) i etterkant av 5. semifinalekamp mot Storhamar den 24. mars på Hamar.

Forbundsstyret har 3. april 2018 behandlet følgende sak, med vedtak:

Uttalelser fra trener og sportslig leder i Frisk/Asker (FA) i etterkant av 5. semifinalekamp mot Storhamar den 24. mars på Hamar.

I intervju med TV2 umiddelbart etter kampen uttalte FA’s trener, Sune

Bergmann bl.a følgende:

«vi har hele hockeyetablissementet i mot oss,… Salsten, Thoresen er fra Hamar

alla i hop».

Han kritiserte også et bytte av de to hoveddommerne ift opprinnelig oppsett.

 

Sportslig leder i FA, Nicolay Sørensen, fulgte i etterkant opp i media med tilsvarende kritikk av NIHF og kampens dommere.

 

I møte den 15. november 2017 diskuterte lederne for Get-klubbene (FA var representert med Vidar Wold og Ole Gerhard Haug), samt NTH AS og ledelsen i NIHF tiltak ift «spillernes sikkerhet» samt «omdømme og mediehåndtering».

 

Forbundsstyret beklager at FA’s trener offentlig gir til kjenne mistillit til NIHF slik det fremkom i intervju med TV2 rett etter kampen samt at sportslig leder følger opp i media med tilsvarende kritikk

 

Det er grunn til å beklage at FA’s ledelse lar disse uttalelsene fra sine sportslige ledere stå uimotsagt og at ikke klubben følger opp det man var enige om på møtet i november.

Forbundsstyret er av den oppfatning at den utviste atferd svekker omdømmet så vel til de lederne som uttalte seg, til FA og til hele ishockeysporten.

 

Saken er, etter innstiling fra administrasjonen, diskutert i Forbundsstyret med følgende vedtak:

 

Vedtak:

  1. NIHF aksepterer ikke og beklager at ledere i klubber uttaler seg slik trener og sportslig leder i Frisk Asker har gjort i forbindelse med 5. semifinale i sesongens sluttspill.
  2. NIHF gjennomfører et møte med Frisk Askers ledelse og styreleder der vi tilkjennegir våre synspunkter på manglende reaksjon med beklagelse fra klubben.
  3. Det gjennomføres et møte med Get klubbene i første del av september 2018 der omdømme og mediehåndtering på nytt er tema herunder gjennomgang av nærværende sak.
  4. Administrasjonen sammen med presidenten gis fullmakt til å velge distribusjonsform på Forbundsstyrets vedtak.