Norsk Ishockey / 2018 / Stavanger vant NM for kvinner
Stavangers kaptein Stine Kleven mottar her Kongepokalen av Forbundstyrets Ann Kristin Martinsen.
Stavangers kaptein Stine Kleven mottar her Kongepokalen av Forbundstyrets Ann Kristin Martinsen.

Stavanger vant NM for kvinner

Helgen 17.-18. mars ble NM for Kvinner arrangert i Trondheim. Seriemesterne fra Stavanger vant Kongepokalen etter å ha slått VIF i finalen. I kampen om bronsen ble Hasle Løren for sterke for Wing. Det ble også arrangert Pokalturnering i Trondheim denne helgen, og her vant Grüner etter å ha beseiret Stavanger 2 i finalen.

vartfinalene i NM ble spilt fredagen. Både Wing og Hasle Løren vant med komfortable sifre mot hhv Sparta og Tromsø. Dermed deltok både Sparta og Tromsø i Poklaturneringen lørdag og søndag, mens Wing og Hasle løren avanserte til semifinaler. I semifinalene lørdag var det lenge jevnt mellom VIF og Hasle-Løren, men VIF ble til slutt for sterke. Kampen endte til slutt 3-1 til VIF-jentene. I det andre semifinale-oppgjøret ble jentene fra Wing stilt mot årets suverene seriemester Stavanger. Til tross for mye positivt spill fra et ungt Wing-lag var det aldri tvil om hvor seieren skulle havne. Stavanger ble for sterke.

Søndagens bronsefinale mellom Hasle Løren og Wing var jevn. Resultatet var uavgjort 1-1 etter to perioder, men i tredje periode lyktes Oslo-laget å få inn den avgjørende pucken. Med seier 2-1 innkasserte dermed Hasle-jentene bronsemedaljene.

NM-finalen ble nok et oppgjør mellom Stavanger og VIF. Stavanger var hele tiden det førende laget men kampen ble ikke avgjort før Une Strandborg, gjennom en strålende solo-prestasjon i undertall, satte inn Stavangers andre mål. Rett før slutt økte Stavanger til 3-0, noe som også ble slutt-resultatet. Kaptein Stine Kleven kunne dermed motta Kongepokalen som bevis på at Stavanger ble årets Norgesmestere (se bilde nederst på siden).

I pokalturneringen gikk Grüner av med seieren etter å ha slått Stavanger 2 med 4-1 i finalen. Kampens store spiller ble Sonia Celine Hagelin Stranrud med 3 mål. I turneringen deltok også Ski, Nes, Sparta og Tromsø.

Gruner

Stine Kleven mottar Kongepokalen