Norsk Ishockey / 2018 / Vålerenga Norgesmestere i U18
Vålerenga Norgesmestere i U18

Fire jevne og gode kamper på to dager, der VIF var sterkest til slutt. Seriemester MS måtte ta til takke med sølvet, mens gutta fra Lillehammer fikk bronse etter å ha slått Frisk Asker. I tillegg bra arrangement av vertene på Lørenskog.

NM-sluttspillet for U18-klassen ble avviklet på Lørenskog denne helgen. I lørdagens første semifinale mellom MS og Lillehammer var det uavgjort 2-2 etter full tid. Også etter 20 minutters overtid var stillingen uavgjort. Dermed måtte det straffer til. Heller ikke her lyktes man å skille lagene etter de første 5 straffene til hvert lag. Først på lagenes 6. straffe kom avgjørelsen i MS sin favør. I den andre semifinalen spilte VIF mot FA. Også denne kampen var jevnspilt, men her lyktes VIF å få inn den avgjørende 3-2 pucken under ordinær spilletid.

Søndagen åpnet med bronsefinale mellom Lillehammer og FA. Etter å ha fulgt hverandre gjennom de to første periodene avgjorde Lillehammer i tredje. 4-2 ble slutt-resultatet, etter at FA hadde tatt ut sin målvakt i et siste forsøk på å utlikne.

Finalen ble både velspilt og spennende, men en fin ramme i det over 400 tilskuere hadde løst billett. Det var full innsats fra første dropp fra to lag som etter hvert kjenner hverandre godt. Denne gangen var det VIF som avgjorde snaue minuttet før slutt ved kaptein Calle Spaberg Olsen. I de siste sekundene tok MS ut sin målvakt, med det resultat at VIF fastsatte sluttresultatet til 4-2.