Norsk Ishockey / 2021 / Forsterket Grüner ønsker å være et topplag
Foto: Kenneth Myhre
Foto: Kenneth Myhre

Forsterket Grüner ønsker å være et topplag

Forrige sesong var Grüners første i eliteserien. Nå som de vet bedre hva som venter de, har de mål om å være bedre enn i fjor.

Svenske Frida Arnkvist fra Örnsköldsvik har spilt ishockey i 19 år. 27-åringen med MODO Hockey som moderklubb har spilt i Norge siden sesongen 2012/13, og vært innom både Jordal, Hasle-Løren og Vålerenga. Nå er hun kaptein for Grüner.

— Det beste med å spille i Grüner er definitivt det gode samholdet vi har i laget, både på og utenfor isen. Vi har det utrolig morsomt sammen, og hos oss er alle velkommen uansett alder og ferdigheter, forteller Arnkvist.

Forrige sesong var Grüners første i Kvinner Elite. Etter et par sesonger i toppen av 1.divisjon, meldte lysten til å måle krefter mot eliteserielagene seg.

— Vi visste ikke helt hva vi kunne forvente innfor forrige sesong. Vi var et helt nytt lag med nye spillere, som skulle delta i eliteserien for første gang. På toppen av det hele var vi midt i en pandemi, så det var mye som var usikkert, forklarer den svenske backen. 

Før pandemien satte en stopper for sesongen, rakk Grüner å spille 16 kamper. De ble stående med 10 seiere og seks tap, fem av disse mot seriemesterne Stavanger. Fordi serien ikke ble ferdigspilt, ble tabellen avgjort etter prosentregning, og Grüner-jentene tok bronsemedaljer i sin første sesong på øverste nivå.

— Vi er et lag som gjør dette sammen, og vi har klare mål med hver eneste kamp. Det mener jeg vi fikk vist tydelig forrige sesong, og til å komme inn som underdogs synes jeg vi gjorde det sykt bra, sier Arnkvist.

Nå er jentene klare for en ny sesong, og i følge kapteinen stiller de i år med et forsterket lag.

— Sånn som laget vårt ser ut i år så ser det veldig lyst ut. Vi har fått med oss noen ordentlig gode juniorer som vil forsterke laget masse. Det har også kommet inn noen nye spillere fra andre norske klubber, som ønsket å spille med oss i Grüner, forteller hun.

— Noen fra fjorårets lag har gitt seg på grunn av jobb og studier, men ettersom vi også har et lag i 1.divisjon har vi mange spillere å ta av, sier Arnkvist, som forteller at det på denne måten også blir mer konkurranse om plassene.

Hvordan vil du beskrive Grüner med tre ord?

— Imøtekommende, raus og hyggelig. Vi har alltid bra stemning i laget, og har det gøy både på og utenfor isen. Det ser jeg på som lagets største styrke. I tillegg til at vi har 20 ordentlig gode spillere, legger hun til.

Når det gjelder ambisjoner for den kommende sesongen, har laget satt seg mål både sportslig og sosialt.

— Sportslig sett har vi lyst til å være bedre i år enn det vi var i fjor. Vi har som mål å nå helt til toppen av tabellen, kunne matche alle lag i serien, og ikke minst vinne mot Stavanger som kom på 1.plass i fjor, forteller Arnkvist.

— Av sosiale ambisjoner ønsker vi å være et lag folk har lyst til å spille for fordi vi er rause, fine og «chill», avslutter hun.

Fredag 24. september går startskuddet for årets sesong i Kvinner Elite. Grüner åpner med tre kamper borte mot fjorårets seriemester Stavanger. 

Fredag 24.09.21 kl 20:00 Stavanger - Grüner
Lørdag 25.09.21 kl 14:30 Stavanger - Grüner
Søndag 26.09.21 kl 10:00 Stavanger - Grüner

NB! Lørdagens kamp ser du på TV 2 Sport 2. Sendingen starter kl 14:00.

Denne sesongen vises alle kampene i Kvinner Elite på TV2 Play. Se fullt kampprogram, statistikk og resultater på HockeyLive.