Norsk Ishockey / 2021 / Gullpucken 2021
Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund
Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Gullpucken 2021

Årets æresbevisning, Gullpucken 2021, tildeles Erlend Lesund.

Sesongen vi har lagt bak oss har bydd på mange utfordringer som vi nå forhåpentligvis er gjennom, men fortsatt gjenstår noe fra sesongen 20/21. Blant annet utdeling av hederstegnet Gullpucken, den eldste og mest prestisjefylte individuelle utmerkelsen en spiller i norsk ishockey kan motta.

Etter en sesong der den hjemlige serieaktiviteten ble avbrutt tidlig i januar, mens all landslagsaktivitet, med unntak av VM Menn og VM Para ble avlyst, har NIHF behandlet tildelingen av hederstegn på bakgrunn av årets sesong.

Gullpucken Kvinner 

Seriespillet i Norge ble avlyst om lag halvveis i sesongen, der siste seriekamp ble spilt tidlig i januar. Det ble ikke gjennomført sluttspill. Landslaget har kun hatt én samling tidlig på sesongen, mens all annen landslagsaktivitet, herunder VM, har blitt avlyst.

NIHF finner derfor ikke at det er gjennomført nødvendig grunnlag av kamper for å kunne dele ut prisen etter tildelingskriteriene denne sesongen, uten at prestisjen og statusen rundt prisen forvitrer. Gullpucken skal henge høyt i norsk ishockey.

Gullpucken kvinner 2021 blir derfor ikke utdelt, grunnet manglende aktivitet.

Gullpucken Menn  

Selv om sesongen hjemme også her ble avlyst tidlig i januar, mener NIHF at tildelingskriteriene for Gullpucken Menn er innfridd. Det skyldes i hovedsak at man her fikk gjennomført VM. 

Erlend Lesund har utviklet spillet sitt sesong for sesong, der han denne sesongen var en av de viktigste spillerne til Rögle i svensk Eliteserie. Klubben hadde stor suksess i både serie og sluttspill, der Lesunds kompromissløse og fysiske spill fremholdes som en nøkkelfaktor. Under sluttspillet vokste hans rolle ytterligere, både gjennom det robuste defensive spillet som har blitt hans varemerke, men også med viktige bidrag offensivt.

Lesund har denne sesongen vært en meget viktig spiller på et av Europas beste klubblag. Under årets VM tok han enda et steg på den internasjonale arenaen, gjennom å videreføre utviklingen fra klubblaget. Dette gjorde han til en av landslagets absolutt nyttigste spillere.

Gullpucken 2021 tildeles Erlend Lesund.

 

Gullpucken Para  

Tildeles i etterkant av verdensmesterskapet i Ostrava som avsluttes 26.juni.