Norsk Ishockey / 2021 / Hasle-Løren jakter gull
Foto: Kenneth Myhre
Foto: Kenneth Myhre

Hasle-Løren jakter gull

Kaptein Emilie Solhaug Jensen og hovedtrener Frode Behn er samstemte: I Hasle-Løren har de ambisjoner om gull.

27 år gamle Emilie Solhaug Jensen tok sine første skøytetak i moderklubben Jordal, hvor hun begynte å spille ishockey for 15 år siden. Det var også her seniorkarrieren hennes startet, og i seks sesonger spilte Oslo-jenta for damelaget til Jordal.

Da klubben etter 2015/16-sesongen la ned sitt damelag, var Solhaug Jensen en av mange Jordal-spillere som gikk over til et nyoppstartet lag i Hasle-Løren. Der har hun blitt værende siden, og når hun i morgen går løs på sin fjerde sesong i klubben er det med en stor C på brystet.

Solhaug Jensen beskriver årets Hasle-Løren-lag som ungt, motivert og hardtarbeidende.

— Vi har et hardtarbeidende lag som består av mange spillere med ulike kvaliteter som utfyller hverandre godt. Vi har mistet noen rutinerte spillere fra fjorårets lag, og har et par ute med skader, men heldigvis har vi fått inn flere solide tilskudd, forteller hun.

Hovedtrener Frode Behn kan fortelle at de siden forrige sesong har fått åtte nye spillere inn og tre spillere ut.

— Vi har mistet Tuva Mikkelsen til finske Ilves, Henriette Otterstad har gått til Grüner og Emma Kvello har lagt skøytene på hylla, forteller han.

— Inn har vi fått Nora Daneel fra Sveits, Kajsa Bråten fra Nes, Edle Moe fra Manglerud Star og Aina Bjerkåsen, Heidi Sand og Maria Donatello alle fra Ullensaker. I tillegg til Miriam Toet-Uddveg og Mia Lind som begge er hos oss på utlån fra henholdsvis Skedsmo og Furuset, fortsetter Behn.

Hvordan har disse utskiftningene påvirket årets lag?

— Vi har utvilsomt mistet litt rutine, men laget har fått en større bredde og mye mer ungt pågangsmot. Vårt lag består nå av halvparten rutinerte og halvparten unge spillere som vil bli bedre, og jeg håper at denne blanding vil gi resultater i år, forteller Behn.

I oppkjøringskampene før sesongstart har Behn hatt fokus på å få de nye spillerne til å komme inn i lagets spillsystem.

— Det har gått både opp og ned, men aller mest opp. Jentene har vist god moral og stå-på-vilje. Vi har en ordentlig bra gruppe med jenter nå og jo bedre kjent de blir, både på og utenfor isen, jo bedre kommer vi til å bli, forteller han.

Kaptein Solhaug Jensen trekker også frem godt samhold som en suksessfaktor, og mener dette er noe av det beste med å spille i klubben.

— På tross av store aldersforskjeller går alle godt overens og har det morsomt sammen. Det viktigste for oss er at vi skal ha det gøy, både på trening og under kamper, forteller hun.

Hvilket mål har dere satt dere for sesongen 21/22?

— Vi har ambisjoner om å vinne både serien og NM, forteller Solhaug Jensen.

Den målsetningen er trener Behn enig i.

— Ja, målet i år er å komme en plass høyere enn forrige sesong. Da endte vi på 2.plass, istemmer han.

— For å klare det er det viktig at vi får det beste ut hver enkelt spiller og at laget fungerer godt sammen. Vi skal spille på hverandres styrker og gi alt, lover kapteinen.

Ny ishall på vei
Forrige uke kunne idrettsbyråden i Oslo fortelle at det i budsjettet for 2022 vil settes av penger til ny ishall for Hasle-Løren, i tillegg til en kunstisflate utenfor. Dagens hall fra 1980-tallet er langt på overtid, og Behn håper og tror at dette vil gi klubbens rekrutteringsarbeid et massivt løft.

— At klubben får en ny ishall er jo bare fantastisk, med tanke på å rekruttere spillere fra området rundt. Jeg håper at dette vil bidra til at bredden for de unge jentene og guttene vil øke såpass at klubben kan få fylt opp alle aldersgruppene igjen, avslutter Behn.

Fredag 24. september går startskuddet for årets sesong i Kvinner Elite. Hasle-Løren tar i mot Vålerenga til sin første seriekamp lørdag.

Lørdag 25.09.21 kl 16:00 Hasle-Løren - Vålerenga

Denne sesongen vises alle kampene i Kvinner Elite på TV2 Play. Se fullt kampprogram, statistikk og resultater på HockeyLive.