Norsk Ishockey / 2021 / Historisk avtale for norsk ishockey
Historisk avtale for norsk ishockey

Historisk avtale for norsk ishockey

Bambusa går inn som ligasponsor for norsk ishockeys øverste divisjon på kvinnesiden, som nå skifter navn til Bambusa-ligaen.

I dag skriver Norges Ishockeyforbund historie sammen med Bambusa, når eliteserien for kvinner for første gang får egen ligasponsor. Avtalen strekker seg over to år, med intensjon fra begge parter om å opparbeide et langsiktig samarbeid.

— Det å få et liganavn på eliteserien for kvinner vil bety enormt mye, og er et viktig steg på veien for likestilling i idretten vår. Norges Ishockeyforbund har tydelige ambisjoner på vegne av jente- og kvinnehockeyen, og dette er en svært viktig sponsorsignering for norsk ishockey, forteller Tage Pettersen, president i NIHFs forbundsstyre.

Norges Ishockeyforbund er utrolig stolte over at Bambusa ønsker å satse på de fantastiske jentene og kvinnene våre, og vi gleder oss til å sammen jobbe for å løfte kvinnehockeyen i Norge.

— Vi berømmer NIHF for satsningen på kvinnene i sine nye fremtidsplaner, og er takknemlig for at vi får være en sentral støttespiller på denne reisen, det varmer mitt hjerte, meddeler Veronica Johannesen, Daglig leder hos

— Plassen som hovedsponsor for kvinneishockeyen passer perfekt inn med våre verdier i Bambusa. Vi ser frem til samarbeidet og skal forplikte oss til å "sette spor i isen" sammen med jente- og kvinnehockeyen i toppen av norsk elite gjennom flere år, legger Johannesen til.

Bambusa AS er et stavangerbasert selskap med datterselskap i både Sverige og Danmark, som bidrar til at barn og unge får realisere sine mål og drømmer gjennom salg av sine velkjente Bambusa-sokker. Siden oppstarten av selskapet i 2016 har Bambusa bidratt med 100 millioner kroner i sponsor- og salgsinntekter til kultur og idrett.

— Jeg vil si tusen takk til Bambusa som nå går foran som et godt eksempel, og inviterer samtidig andre sponsorer til å bli med på kvinnesiden, avslutter NIHF-president Pettersen.

Seriestart i kveld
Startskuddet i Bambusa-ligaen går i kveld kl 19:30, og i løpet av helgen skal det spilles totalt syv kamper. Samtlige oppgjør denne sesongen sendes direkte på TV2 Play, og utvalgte enkeltkamper vil produseres og sendes på TV2s lineære sportskanaler.

Allerede i morgen kan du se kampen mellom Stavanger og Grüner direkte på TV2 Sport 2 fra kl 14:00.

 

Kontaktpersoner:
Tage Pettersen, ishockeypresident NIHF
Mob: 904 70 753, e-post tage.pettersen@stortinget.no

Håvard Gundersen, CEO Bambusa AS
Mob: 450 36 100, e-post havard@bambusa.no