Norsk Ishockey / 2021 / Isbjørn til Skarnes og Lüthcke
Ishockeypresident Pettersen (i midten) sammen med Skarnes og Lüthcke.
Ishockeypresident Pettersen (i midten) sammen med Skarnes og Lüthcke.

Isbjørn til Skarnes og Lüthcke

Under årets Elite- og Toppdommersamling denne helgen ble Stein Ove Skarnes og Owe Lüthcke tildelt NIHFs hederstegn Isbjørnen.

Isbjørnen tildeles spillere med minst 50 OL og VM-kamper og dommere som har dømt minst 30 OL og VM-kamper. I tillegg kan Forbundsstyret tildele NIHFs Isbjørn til personer som har ytt fortjenstefull innsats for norsk ishockey.

Stein Ove Skarnes

Stein Ove Skarnes (58), som i enkelte miljøer og ishaller er bedre kjent som «Sobben», startet opp som dommer tilbake i sesongen 1982-1983. Sesongen 1989-1990 ble han oppnevnt som Forbundsdommer og har helt frem til sesongen 2018-2019 dømt sine kamper og bidratt til gjennomføring av kamper på de fleste nivåer.

Stein Ove er selve definisjonen på en dommer som virkelig har bidratt til at bredden i norsk hockey har hatt muligheten til å avvikle mange kamper hver uke. Samtidig som han har bidratt til å dømme mange kamper, har han også vært en trygg lagspiller for yngre dommere på alle nivåer. Med sitt gode humør og glimt i øyet har han tatt de med ut på isen for å teste dommergjerningen.

Med grunnlag i hans bidrag over veldig mange år, og ikke minst for bredden i norsk ishockey, har NIHF valgt å tildele Stein Ove NIHFs hederstegn Isbjørnen.

Tusen takk for en meget sterk innsats over mange år.

 

Owe Lüthcke

Owe Lüthcke (49) startet på dommergjerningen i 1985. Han debuterte i eliteserien i 1990 og har frem til nå dømt 800 kamper. 80 av disse kampene har vært i NM-sluttspill, derav 11 finalekamper. Han startet først sin dommerkarriere som linjedommer, og fortsatte som hoveddommer i 2003.

Owe fikk sitt første internasjonale oppdrag som linjedommer i 1996, der han dømte U18b VM i Polen. Senere har han også dømt internasjonalt som hoveddommer i både ishockey og paraishockey, nå sist under årets VM i paraishockey. Tilsammen har han dømt 104 internasjonale kamper, hvorav 32 av disse er tellende iht reglementet om tildelingen av NIHFs hederstegn Isbjørnen.

Tusen takk for en meget sterk innsats både her hjemme og ute internasjonalt.

Reglement for tildeling av hederstegn og trofeer

§ 6 NIHFs Isbjørn
NIHFs Isbjørn tildeles:
Spiller som har spilt minst 50 OL og VM kamper (tellende VM: IIHF WC, IIHF WWC, IPCIH WC, IPCIH EC) og dommere som har dømt minst 30 OL og VM kamper (tellende VM: IIHF WC, IIHF WC DIV I A og B, IIHF WWC, IIHF WWC DIV I og IIHF W20).

Forbundsstyret kan tildele NlHFs Isbjørn til:
Personer som har ytt fortjenstfull innsats for norsk ishockey.
Som fortjenstfull innsats anses normalt:
a) Arbeid ut over det man kan kreve som tillitsvalgt på forbundsplan.
b) Arbeid vesentlig ut over det man kan kreve som tillitsvalgt på kretsplan.
c) Arbeid vesentlig ut over det man kan kreve som tillitsvalgt på klubbplan gjennom lengre tid.
d) Andre som på landsbasis, regionalt eller lokalt har gjort en særlig fortjenstfull innsats.