Norsk Ishockey / 2021 / Kick-off for Fjordkraft-ligaen
Foto: Fredrik Hagen
Foto: Fredrik Hagen

Kick-off for Fjordkraft-ligaen

Onsdag 8.september ble det arrangert pressetreff i forkant av helgens seriestart.

På lørdag går endelig startskuddet i det som blir 2021/22-utgaven av Fjordkraft-ligaen. I den anledning ble det onsdag arrangert kick-off på Ullevål Stadion, i regi av Norsk Topphockey og TV2.

Sponsorsjef i Fjordkraft, Stian Madsen, åpnet ballet med et innlegg om deres ligasponsorat, erfaringene han har gjort seg etter forrige sesong og hvilke planer og ønsker han har for den nye sesongen som nå er rett rundt hjørnet.Neste ut var TV2s dyktige hockeyeksperter Bjørn Erevik og Jesper Hoel, som delte sin analyse av lagene, og kom med mange gode betraktninger. Duoen spår en rekordjevn sesong, men var svært hemmelighetsfulle rundt sitt tabelltips, og ønsket ikke å røpe dette før dagens episode av TV2-podkasten Hockeyprat. Deretter kunne Jonas Bariås og Remi André Taule, også fra TV2, fortelle oss at rekordmange ishockeykamper skal sendes på TV2 denne sesongen. Ekstra gledelig er det at også Kvinner Elite og 1.divisjon menn nå er blitt en del av kanalens ishockeysatsning. 

De ti klubbene var alle representert med både spilller og trener, og samtlige fikk ta plass på scenen hos TV2s Ida Marie Vatn for å si litt om hvilke forventninger de har til årets sesong.

Martin Boork, trener i Fjordkraft-ligaens nykommer denne sesongen, Ringerike, håper Hønefoss-laget kan vise at de har tatt steg siden de spilte i eliteserien sist i 2018/19.

- Vi har vært oppe før og kjent på nivået. Nå ønsker å vise at vi har lært siden sist, sier Boork.- Jeg har fått inntrykk av at vi er mer klare for å gå ut og slåss om poengene i hver kamp nå, enn det vi har vært de to tidligere sesongene, forteller Grüner-spiller Sean-Michel Sunnqvist.

Han røper også at han som en av de eldre og mer rutinerte på laget har en slags papparolle i laget.

- Det blir min jobb å hjelpe de yngre spillerne, lære de å ta ansvar, og ikke ha for stor respekt for motstanderen, smiler han lurt.Lillehammer-kaptein Nick Dineen opplever at Sasja Smirnov, lagets nye hovedtrener, har kommet inn og sørget for bedre struktur, disiplin og arbeidsmoral i spillergruppa.

- I løpet av mine år i klubben har vi aldri hatt en så tøff sesongoppkjøring som det vi har hatt i år, forteller han.Også i Manglerud Star er ny hovedtrener på plass i Corey Neilson, og canadieren er tydelig på hva som må til for at MS skal lykkes.

- Vi vet at hvis vi skal vinne ishockeykamper så er vi avhengig av godt forsvars- og målvaktsspill.

Joachim Hermansen, lagets kaptein, forteller at ny trener og nytt spillsystem har gitt utslag i varierende resultater i oppkjøringskampene, men er sikker på at Manglerud også i år vil være et lag som kan slå alle.I Stjernen er det svenske Anders Olsson som har tatt over roret på hovedtrenerplassen.

- Jeg synes vi har kommet bra i gang og jeg har fått et godt inntrykk av klubben. Vi forsøker å endre på kulturen og endre hvordan vi trener både på og utenfor isen. Vi har også gitt mange egne unggutter sjansen, og det vil være viktig for oss å fortsette å gi disse den istiden de trenger for å utvikle seg, forteller han. 

Fredrikstad-klubbens kaptein, Andreas Heier, er klar på at Stjernen ønsker å ende høyere på tabellen i år enn de har gjort de siste årene, men er samtidig klar på at det ligger mye arbeid bak det å være et topplag.

- At klubben har vært åpen om at de ønsker å endre på kulturen, i tillegg til at vi har fått inn Anders med hans visjon, var avgjørende for at jeg ønsket å bli værende i Stjernen, forteller Heier, som i sommer skrev under på en ny ny fireårsavtale med moderklubben. Sjur Robert Nilsen forteller at Sparta ønsker å være et hockeylag som skal være med og kjempe om edelt metall, og håper at også de kan melde seg på nærmere toppen i år.

Niklas Roest går løs på sin femtende sesong i Sparta-drakta og bruker deler av sin taletid på å skryte av klubben han trives så godt i.

- Sparta er en utrolig fin klubb for folk som er glad i å trene og vil noe med idretten. Klubben har utviklet og fått frem en rekke spillere som har vært viktig for landslaget, det så vi også nå sist under OL-kvalifiseringen i august, sier Roest.Storhamartrener Anders Gjøse forteller at de resultatmessig og prestasjonsmessig ikke har vært der de ønsker å være i treningskampene, men 19 år gamle Eskild Bakke Olsen har stor tro på at laget er i stand til å snu den trenden nå når det fra lørdag av skal spilles om poeng igjen.

- Vi vet at vi har et lag fullt av styrker, og vi er innstilt på at vi skal være et lag som er med i toppen, forteller unggutten.- Jeg tror ligaen kommer til å være veldig jevn i år, og blir ikke overrasket om lag som er blitt spådd lenger ned på tabellen kommer til å være med å kjempe helt der oppe, forteller Frisk Askers Hampus Gustafsson, før han trekker frem Sparta som et av lagene som er vonde å møte.

Frisk Asker-trener Jan Andre Aasland er enig i at de mistet litt på det defensive ved å slippe landslagsspiller Max Krogdahl til Sverige, men forteller at han nå gleder seg til å gi ungguttene Joakim Opsahl (20) og Kristoffer Thomassen (21) muligheten til å vise seg frem.

Offensivt er han svært fornøyd med å ha fått inn to spennende forsterkninger i David Morley og Jacob Lagacé.

- Morley har levert i den norske ligaen i mange år, og vi forventer at han gjør det samme for oss. Han er en poenggjører som skal bidra offensivt, mens Lagacé er mer en allrounder, men vi håper at de skal bite godt fra seg begge to, sier Aasland.10 år etter at han spilte sin siste kamp i VIF-drakta, er Kenneth Larsen nå tilbake i Vålerenga, denne gang som hovedtrener. Larsen mener de har den desidert beste backbesetningen i ligaen, og forteller at det er god energi i klubben om dagen. 

Den rutinerte landslagsspilleren Mathis Olimb forteller at det er deilig å ha flyttet hjem igjen til Norge etter mange år i utlandet. TV2s Ida Marie Vatn spør Olimb om han kjenner noe på presset rundt de store forventningene knyttet til årets Vålerenga-lag.

- Sist jeg var i Vålerenga så hadde vi jo krisemøte hvis vi tapte én kamp, så det er ikke noen ny følelse for meg det at det stilles høye krav til oss, forteller han og blir møtt med latter i salen.

Oilers-trener Todd Bjorkstrand mener ligaen ser sterkere ut i år enn i fjor, men føler seg trygg på at de har et solid ishockeylag. Selv om Stavanger Oilers vant Pre Season Trophy på Hamar forrige helg, er lagets kaptein tydelig på at pre-season er en ting, og serien noe helt annet. 

- Selvfølgelig er det gledelig at vi spiller ålreite treningskamper, og selv om de kampene ikke betyr så mye, så tar vi jo med oss litt selvtillitt derfra, forteller Dennis Sveum.Sistemann opp på scenen var Petter Thoresen, landslagssjef for herrene. Kvinnelandslagets trener hadde dessverre ikke anledning til å delta.