Norsk Ishockey / 2021 / Kun gull godt nok i Stavanger
Foto: Bård Berntsen
Foto: Bård Berntsen

Kun gull godt nok i Stavanger

Også i år er det bare gull som gjelder for laget som har vunnet seks av syv seriemesterskap i Kvinner Elite siden 2015.

Årets Stavanger-kaptein heter Sinja Paurat, og har tyske Young Grizzlys Wolfsburg som moderklubb.

— Jeg var åtte år gammel da lillebroren min begynte å spille ishockey. Samtidig som han begynte på hockey, bestemte foreldrene mine seg for å melde meg på kunstløp. Jeg fant raskt ut at jeg ikke trivdes med det, og byttet til ishockey etter bare noen få måneder, forteller den 26 år gamle forwarden.

Etter to sesonger for Olds College Broncos i Canada, spilte Paurat ett år i tyske Frauen-Bundesliga, før hun kom til Norge innfor 19/20-sesongen.

— Jeg trives utrolig godt med å bo i Norge, og elsker naturen her, forteller Paurat, før hun legger til at hun ikke alltid er like begeistret for været på Vestlandet.

— Forholdene for å spille ishockey er utrolig gode her i Stavanger, og det blir lagt til rette for at vi skal lykkes, sier Paurat, og trekker frem fasilitetene, treningsmengden og erfarne trenere som eksempler på hvorfor hun trives så godt i klubben.

Lagets hovedtrener, Marcus Forgaard, forteller at laget har hatt tilgang på is gjennom hele sommeren, og melder at laget ser bra ut innfor helgens seriestart.

— Årets lag ser sterkt ut med mange seriøse og spennende utøvere som har et ønske om å nå langt. Det sørger for en god treningshverdag både på og utenfor isen. Vi har hatt en god oppkjøring med fire treningskamper mot klubbens U15-gutter, og jentene våre ser klare ut til å starte sesongen, forteller Forgaard.

Siden 2014/15-sesongen har Stavanger vunnet seks av syv seriemesterskap, og blitt norgesmestere fire ganger. De to foregående sesongene har NM-sluttspillet blitt avlyst på grunn av covid-19. I år håper de både serie- og sluttspill vil gå som normalt, og da er det kun gull som er godt nok for Stavanger-laget.

— Ja, ambisjonene våre i år er som alle andre år, å vinne både seriegull og NM-gull, forteller hovedtreneren.

— I tillegg har vi fokus på å utvikle spillere, og ha flest mulig jenter med både på U-landslag og A-landslag når disse samles, legger han til.

Forgaard forteller at flere av jentene fra fjorårets lag har flyttet ut av byen for å studere, og at han derfor har måttet hente opp et par jenter fra kvinnelaget deres i 1. divisjon.

— I år har vi en bred stall med mange gode spillere som kan være med å avgjøre kamper, og jeg er sikker på det er flere som kommer til å bemerke seg i år. Vår største styrke er at vi spiller med høyt tempo, og er flinke til å beholde pucken i angrepssonen for å skape målsjanser, hevder han.

Også Paurat er enig i at tempoet er blant lagets største styrker.

— Ikke bare spiller vi med høy fart, men vi er også kapable til å holde den farten oppe i tre perioder. Vi har et ungt lag i år, men vi er motiverte, trener masse og er i utrolig god form, legger hun til.

— Det er et godt samhold i laget og jentene setter krav til hverandre. Nå gleder vi oss veldig til å komme i gang med sesongen, avslutter Forgaard.

Fredag 24. september går startskuddet for årets sesong i Kvinner Elite. I åpningshelgen får Stavanger besøk av Grüner til tre hjemmekamper.

Fredag 24.09.21 kl 20:00 Stavanger - Grüner
Lørdag 25.09.21 kl 14:30 Stavanger - Grüner
Søndag 26.09.21 kl 10:00 Stavanger - Grüner

NB! Lørdagens kamp ser du på TV 2 Sport 2. Sendingen starter kl 14:00.

Denne sesongen vises alle kampene i Kvinner Elite på TV2 Play. Se fullt kampprogram, statistikk og resultater på HockeyLive.