Norsk Ishockey / 2021 / Ny IIHF-president valgt av kongressen
Lørdag formiddag ble Luc Tardif (bildet) valgt inn som ny IIHF-president. Foto: Christina Korovnikova /IIHF.COM
Lørdag formiddag ble Luc Tardif (bildet) valgt inn som ny IIHF-president. Foto: Christina Korovnikova /IIHF.COM

Ny IIHF-president valgt av kongressen

Norges Ishockeyforbund gratulerer franske Luc Tardif som ny president i IIHF, og ser frem i mot et tett og godt samarbeid i de fem kommende årene.

Denne uken har vår generalsekretær Ottar Eide og president Tage Pettersen deltatt på IIHFs kongress i St. Petersburg. Den viktigste saken som sto på agendaen var valg av ny president og nytt styre i det internasjonale ishockeyforbundet.Rene Fasel (bildet) ble takket av etter 27 år som president, og internasjonal ishockey har mye å takke hans lederskap for.

— Jeg vil benytte anledningen til å takke Rene for en imponerende innsats for idretten vår gjennom tre tiår. Ishockeyen har tatt mange viktige steg i denne perioden. Samtidig er tiden inne for å tenke fornyelse av hvordan internasjonal ishockey skal ledes inn i fremtiden. Viktige verdier for oss ved dette valget var samarbeid, godt styresett, likestilling og åpenhet sier Tage Pettersen.

De nordiske landene har jobbet godt sammen for å sikre representanter og verdier inn i styret som representerer det tankesettet vi sammen står for. Dette var tema da Norge var vertskap for et nordisk møte i forbindelse med OL-kvalifiseringen på Jordal i august. Sammen støttet vi Danmarks Henrik Back Nielsen som stilte som presidentkandidat, samt Sveriges Anders Larsson og Finlands Heikki Hietanen som styremedlemmer.

Da alle stemmene var telt opp lørdag formiddag, ble det klart at franske Luc Tardif (under) er IIHFs nye president. Se oversikt over resultatene fra stemmegivningen på IIHFs nettside her.

— IIHF har tatt store steg i riktig retning når det kommer til hvordan valgkamp og valg gjennomføres. Dette handler blant annet om åpenhet, grenser for økonomisk innsats og hvordan selve valget gjennomføres. Dette har vært en renhårig, åpen og god prosess hvor det har vært en fin tone hele veien. Jeg mener flere internasjonale forbund har noe å lære her, avslutter Pettersen.

Hvem Tardif får med seg som styremedlemmer blir ikke klart før litt senere i dag. Resultatene oppdateres fortløpende på IIHF sine hjemmesider her.

Følg valget direkte via IIHFs Youtube-kanal: