Norsk Ishockey / 2021 / Storhamar klare for Kvinner Elite
Foto: Kenneth Myhre
Foto: Kenneth Myhre

Storhamar klare for Kvinner Elite

Allerede i sin fjerde sesong er Storhamar nå klare for spill i eliteserien.

— Å spille på øverste nivå er en klar målsetning vi har hatt helt siden vi startet opp laget i 2018, men veien til målet har gått litt raskere enn vi hadde trodd, innrømmer Storhamar-spiller Marthe Mygland Østeraas.

Navn: Marthe Mygland Østeraas
Alder: 38
Posisjon: Back
Moderklubb: Storhamar

Marthe har spilt ishockey av og på i hele 31 år. Da hun startet som syvåring var det på lag sammen med gutta. På det tidspunktet var det nesten ingen andre jenter som spilte ishockey på Hamar. I dag er situasjonen en annen. Nå har klubben 91 aktive jenter, og i august ble syv spillere tatt ut til samling med JU16 og JU18-landslaget.

— Jeg merker at interessen for jentehockey blir større for hvert år, og på Hamar får man ikke lenger kommentarer som «Hæ, spiller jenter ishockey?». Vi er absolutt på vei i riktig retning, og det er en utvikling det er fantastisk å få være en del av, forteller Østeraas.

I 2018 ble det startet et seniorlag for jentene på Hamar, hvor Marthe har vært med helt siden dag 1. Etter tre sesonger i 1.divisjon, er laget nå klare for å bryne seg på spill i Kvinner Elite.

— Da vi startet opp hadde vi et lag med veldig få erfarne spillere, men i år har vi massevis av rutine i laget. I tillegg til den rutinen, er vi også svært heldige som har et U16-lag med mange uredde og talentfulle jenter. De eldste av disse kommer til å være med oss denne sesongen, forteller Østeraas.

— Med alle som er aktuelle kan vi stille til kamp med fem rekker, noe som må sies å være et luksusproblem i norsk damehockey, legger hun til.

Hvilke ambisjoner har dere for årets sesong?

— Vi har vært veldig spente i forkant av sesongen, og vet jo ikke helt hvor vi ligger i forhold til de andre lagene. Når vi har fått spilt inn rekkene og blitt ordentlig kjent, synes jeg årets lag ser veldig bra ut. Vi sikter oss inn mot toppen, men det målet når vi nok ikke i år. En plass midt på tabellen derimot, burde vi klare, svarer hun.

Søndag satte Marthe og Storhamar seg på bussen til Oslo for å spille treningskamp mot Grüner. Selv om hjemmelaget gikk av med seieren 7-2, var det likevel mye som fungerte for de gule og blå.

— Det er fortsatt mye vi må jobbe med, men vi satt igjen med en god følelse etterpå selv om det endte med tap. Vi stilte med fire rekker, og alle spillerne fikk prøve seg på is. Vi skal spille en treningskamp til mot Hasle-Løren denne helgen, og så gleder vi oss veldig til å komme i gang med serien, forteller hun.

Når vi spør Marthe om å beskrive årets lag med tre ord, svarer hun god lagånd, målrettet og stå-på-vilje.

— Vi tar vare på hverandre, tror på hverandre og har utviklet et utrolig bra samhold. Jeg tror det må være lagets aller største styrke. Aldersspennet i laget er stort, men det har veldig liten betydning for dynamikken. Det er som regel alltid god stemning, og vi fungerer som en stor familie. Også er vi alle utrolig stolte av å spille i gult og blått, forteller hun.

— I tillegg så har vi et støtteapparat som jobber kontinuerlig, og passer på at alt er i orden. Uten dem hadde vi ikke vært der vi er i år, avslutter hun.

Fredag 24. september går startskuddet for årets sesong i Kvinner Elite. Storhamar åpner med Trondheimstur og tre bortekamper mot Wing.

Fredag 24.09.21 kl 19:30 Wing – Storhamar
Lørdag 25.09.21 kl 18:00 Wing – Storhamar
Søndag 26.09.21 kl 16:00 Wing - Storhamar

Denne sesongen vises alle kampene i Kvinner Elite på TV2 Play. Se fullt kampprogram, statistikk og resultater på HockeyLive.