Norsk Ishockey / 2021 / Troppen til para-VM er tatt ut
Foto: Kenneth Myhre.
Foto: Kenneth Myhre.

Troppen til para-VM er tatt ut

Her er laget som skal representere Norge i verdensmesterskapet som starter 19.juni.

To målvakter, fire backer, tolv løpere og to reserver. Totalt 20 spillere er tatt ut ut til å representere Norge under VM i Paraishockey i Ostrava, Tsjekkia.

— Dette blir et helt spesielt mesterskap med svært strenge smitteverntiltak, slik vi så herrelandslaget var gjennom i Riga forrige måned. For gjengen som er tatt ut startet det strenge regimet allerede mandag morgen, med PCR-test på Olympiatoppen. Deretter bar det til Hotel 33 på Økern, hvor spillere og lagledelse nå isoleres på enkeltrom inntil negativ test foreligger, forklarer sportssjef på paraishockey Espen Hegde.

Se VM-troppen her

Når laget er ute av isolasjon skal de den neste uken, i en egen boble, ha pre-camp i Oslo og forberede seg til VM-avreisen søndag 13.juni. Laget skal ha daglige istreninger i Grünerhallen, samt fysisk trening på Olympiatoppen.

Ved ankomst Ostrava søndag, venter ny runde med PCR-testing og nye dager i isolasjon, før laget kan gjøre den siste finpussen før mesterskapet, blant annet med treningskamp mot Tsjekkia den 16.juni. Første VM-kamp spilles mot Italia 19.juni kl 1800. 

Ambisjoner om topp fem
Sportssjef Hegde er klar på at hovedmålet for mesterskapet er å bli blant topp fem, og dermed kvalifisere seg til Paralympics i Beijing i februar 2022.

— Med sterke nasjoner som USA, Canada, Russland, Tsjekkia og Korea er dette et ambisiøst, men også et realistisk mål sett med sportslige øyne. I tillegg er de antatt svakere nasjonene Italia og Slovakia i stand til å stjele poeng dersom de får kampene inn i sitt spor, så det skal bli utrolig spennende, avslutter Hegde.

På grunn av koronapandemien har ikke landslaget spilt kamp sammen siden Tyskland var på besøk i Skien i begynnelsen av mars 2020. Derimot har laget trent mer på is enn noen gang tidligere, og lagledelsen er meget godt fornøyd med forberedelsene sett i forhold til situasjonen.