Norsk Ishockey / 2021 / Ungt og treningsvillig Vålerenga
Foto: Kenneth Myhre
Foto: Kenneth Myhre

Ungt og treningsvillig Vålerenga

— Vi mangler nok litt rutine for å kunne ligge helt i toppen, men jeg tror alle lagene skal måtte kjempe litt for å slå oss, forteller VIF-kaptein Camilla Bakkene.

Syv år gammel begynte Camilla Bakkene å spille ishockey på det som den gang het Vålerenga minipiker. På grunn av for få spillere ble jentelaget omsider lagt ned, men Camilla ønsket ikke å slutte på ishockey av den grunn.

— Nei, jeg hadde lyst til å fortsette å spille, og spilte da på lag med guttene frem til jeg som 15-åring var klar for damelaget, forteller centeren som nå går løs på sin 25. sesong som Vålerenga-spiller, og den sjette som kaptein for damelaget.

Den 31 år gamle Oslo-jenta har spilt i Vålerenga-drakta hele sin karriere, og å spille for noe annet norsk lag har aldri vært noe tema.

— Jeg drømte litt om å dra til utlandet da jeg var yngre, men sykdom og skader gjorde at det aldri ble aktuelt. Å spille for noen annen klubb i Norge derimot, kunne jeg aldri tenke meg, forklarer hun.

Bakkene trekker frem flere gode historier når vi spør om hennes beste ishockeyminne, blant annet da hun scoret sitt aller første mål i kamp noensinne, og da hun vant sitt andre NM-gull.

— Mitt første NM-gull var selvfølgelig også veldig stort, men jeg var i større grad med på å bidra til gull nummer to, og derfor var det enda morsommere. Mitt aller beste ishockeyminne må være da jeg fikk være med å ta sølv med landslaget i divisjon 1A i 2014, mimrer hun. 

Hva er det som er det beste med å spille i Vålerenga?

— Det er gøy å være rundt spillere som ønsker å bli bedre, samtidig som det er god stemning og tull og tøys i garderoben. Nå er det jo også gøy med ny hall, så vi gleder oss til å spille flere kamper på nye Jordal Amfi, svarer Bakkene.

Da forrige sesong ble avbrutt på grunn av coronaviruset, stod Vålerenga med 13 poeng på 14 spilte kamper. Med fire seiere og 10 tap endte VIF-jentene på fjerdeplass av totalt seks lag.

— Vi spilte en del jevne kamper i fjor, men mange av de vippet dessverre ikke vår vei. Det hadde vært spennende å se om vi kunne klart å ta poeng mot flere av lagene, dersom sesongen ikke hadde blitt avbrutt, forteller VIF-kapteinen.

Når vi ber Camilla beskrive årets Vålerenga-lag med tre ord, lander hun på unge, ivrige og krigere.

— I år har vi et veldig ungt lag. Vi har mistet en del spillere fra i fjor, som gjør at flere jenter fra klubbens JU16-lag nå vil få sjansen til å prøve seg på damelaget. Vi mangler nok litt rutine for å kunne ligge helt i toppen, men jeg tror alle lagene skal måtte kjempe litt for å slå oss, forteller Bakkene.

— De yngre spillerne er utrolig treningsvillige, og som gruppe drar vi mer i samme retning nå enn det vi har gjort på mange år. Jeg gleder meg til sesongen, og spesielt til å se de yngre jentene våre utvikle seg videre, legger hun til.

Og hvilke ambisjoner har dette unge, ivrige Vålerenga-laget?

Vi har ambisjoner om å utvikle oss og bli bedre for hver eneste kamp vi spiller. Og ta poeng mot alle lagene, avslutter 31-åringen.

Fredag 24. september går startskuddet for årets sesong i Kvinner Elite. Vålerenga spiller sin første kamp borte mot Hasle-Løren lørdag.

Lørdag 25.09.21 kl 16:00 Hasle-Løren - Vålerenga

Denne sesongen vises alle kampene i Kvinner Elite på TV2 Play. Se fullt kampprogram, statistikk og resultater på HockeyLive.