Norsk Ishockey / 2021 / Wing med medaljedrøm
Foto: Kenneth Myhre
Foto: Kenneth Myhre

Wing med medaljedrøm

I Trondheim håper et skøytesterkt Wing-lag at fart og pågangsmot skal gi medalje.

Søndag 3. januar 2021 spilte Wing borte mot Vålerenga. Etter å ha ligget under 1-0 etter to perioder, kom Trondheimslaget tilbake i sisteperioden og vant kampen 2-1. Dette skulle vise seg å bli lagets siste kamp før sesongen ble avsluttet på grunn av korona.

— Det var selvfølgelig kjedelig at sesongen ble stanset, men å avslutte med seier på nye Jordal Amfi i siste kamp var utrolig gøy, og definitivt et av høydepunktene fra fjorårets sesong, forteller Wilde Westgaard Warensjö.

23 år gamle Warensjö er kaptein for årets Wing-lag, og klar for å ta fatt på sin fjerde sesong i den gule drakta med W på magen. Når pucken droppes i første seriekamp på fredag, er det 265 dager siden seieren over Vålerenga.

— Selv om vi har mistet noen spillere fra forrige sesong, har vi fått inn andre som bidrar veldig godt i gruppa, både sosialt og på isen. Vi er et skøytesterkt lag, og i forkant av årets sesong har vi hatt en del fokus på å bli enda raskere, både individuelt og ut fra sonen, forklarer forwarden med Arctic Eagles - Narvik hockey som moderklubb.

— Vi har også sett litt på hvordan vi kan forbedre selve spillet vårt, noe vi allerede har sett resultatet av i flere treningskamper, røper hun.

Hva er det beste med å spille på Wing?

— Det beste med å være ishockeyspiller på Wing er nok det pågangsmotet som finnes i laget. Vi graver oss ikke ned når vi møter motgang. Vi jobber heller mot å bli bedre og viser at vi virkelig har lyst til å utvikle oss, forteller Warensjö.

— I likhet med de fleste andre lagene i Kvinner Elite, er aldersspennet ganske stort også i Wing, men til tross for det så synes jeg vi har et bra samhold, noe vi setter veldig høyt hos oss, legger hun til.

Kapteinen velger ambisiøst, sosialt og kaotisk når hun blir bedt om å beskrive laget sitt med tre ord. Når vi spør om lagets største styrke drar hun igjen frem jentenes pågangsmot, og det at de hele tiden gir alt.

Hvilke ambisjoner har dere for 21/22-sesongen?

— Vi ønsker jo selvsagt å vinne flest mulig kamper, og det skal vi virkelig jobbe mot. Også hadde det vært veldig gøy om vi kunne tatt en medaljeplassering, avslutter Wing-kapteinen.  

Fredag 24. september går startskuddet for årets sesong i Kvinner Elite. Wing får besøk av seriens nykommer Storhamar til tre hjemmekamper i løpet av åpningshelgen. 

Fredag 24.09.21 kl 19:30 Wing – Storhamar
Lørdag 25.09.21 kl 18:00 Wing – Storhamar
Søndag 26.09.21 kl 16:00 Wing - Storhamar

Denne sesongen vises alle kampene i Kvinner Elite på TV2 Play. Se fullt kampprogram, statistikk og resultater på HockeyLive.