Norsk Ishockey / 2022 / — En sjelden mulighet til å se norsk ishockeys fremtid
U20-landslagstrener Anders Gjøse gleder seg til VM på hjemmebane i desember. Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund.
U20-landslagstrener Anders Gjøse gleder seg til VM på hjemmebane i desember. Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund.

— En sjelden mulighet til å se norsk ishockeys fremtid

Vi har tatt en prat med landslagstrener Anders Gjøse innfor U20-VM på hjemmebane i desember.

U20-VM i Asker nærmer seg med stormskritt. Søndag 11. desember kl 16:30 droppes pucken i Norges åpningskamp mot Slovenia, den første av Norges fem VM-kamper i Varner Arena.

Kjøp billetter til Norges åpningskamp

Det norske laget har ambisjoner om å vinne VM-turneringen, og skal vi tro hovedtrener Anders Gjøse er dette et lag med solide gullsjanser.

— Vi har et utrolig spennende lag fylt med en rekke talentfulle profiler, hvor flere er aktuelle for neste års NHL-draft. Dette er spillere som vi håper og tror etter hvert vil være viktige bærebjelker på seniorlandslaget vårt, og gutter vi vil se mye av i årene fremover, forteller landslagstreneren.

Norge deltar i VM divisjon 1, gruppe A, som er det nest øverste nivået for U20. Dersom drømmen om VM-gull på hjemmebane går i oppfyllelse, rykker Norge opp til øverste nivå og får plass i det gode selskap sammen med ishockeygiganter som blant andre Canada og USA.

— Vi ser på det som et helt naturlig mål å gå for opprykk, og det å klare det på hjemmebane foran det norske publikumet i Varner Arena ville vært helt fantastisk, innrømmer Gjøse.

Norges motstandere i VM-turneringen er Kazakhstan, Ungarn, Slovenia, Frankrike og Danmark. Alle lagene møter hverandre en gang hver, og bare vinneren rykker opp.

Kampprogram

 

Hvem er det som blir Norges største utfordrer?

— Det kommer nok til å bli tett, jevnt og små marginer som skiller, så det er vanskelig å skulle svare på akkurat hvem det blir. Den rankingen som ligger i bunn er jo en ting, men det er nettopp det som gjør U-mesterskap så spennende, at de som skaffet rankingen er en annen årgang enn de som skal spille, forklarer Gjøse.

Norge er best rangert blant de seks deltakernasjonene i IIHF sin ranking:

1. NORGE
2. KAZAKHSTAN
3. DANMARK
4. FRANKRIKE
5. UNGARN
6. SLOVENIA

— Vi mener absolutt at vi har gode sjanser til å klare opprykk i år, spesielt med hjemmepublikummet i ryggen. Å delta i VM på hjemmebane blir en helt unik opplevelse, både for spillerne og for oss ledere, og forhåpentligvis kommer det mye publikum og støtter oss, sier landslagstreneren.

Hva vil du si til de som vurderer å ta turen ut til Varner Arena?

— Gjør det! Dette er en sjelden og gyllen mulighet til å se norsk ishockeys fremtid. Laget vårt består av mange yngre, gode spillere som allerede har levert gode prestasjoner på seniornivå i Norge, og flere som har gjort seg godt bemerket i utlandet, svarer Gjøse.

Og hva slags hockey får man se hvis man møter opp?

— Fartsfylt angrepshockey i lengderetningen. Et lag som ønsker å styre momentumet i kampene, som vil ha pucken så mye som mulig og dermed også aggressivt presser for å vinne den. Vi vil til mål!

Kjøp billetter her