Norsk Ishockey / 2022 / Jentene blir hovedtema på Forbundstinget
Foto: NIHF Region Oslo og Viken Øst
Foto: NIHF Region Oslo og Viken Øst

Jentene blir hovedtema på Forbundstinget

Når Forbundstinget 2022 arrangeres i juni, vil satsing på jenter og kvinner stå høyt på agendaen.

10.-12. juni arrangeres Forbundstinget 2022 på Clarion Hotel Energy i Stavanger.

— Et av fokusområdene i strategiplanen vår på vei mot 2024, er å skape rom for mangfold, og sikre at ishockeyen skal gjenspeile samfunnets mangfoldighet og sammensetning, forteller president i Norges Ishockeyforbund, Tage Pettersen.

— Norsk ishockey skal oppleves som en god og trygg familie å komme til for alle, og i det arbeidet har vi sagt at vi må senke ulike barrierer for å få flere jenter og kvinner til å få lyst til å spille ishockey, fortsetter ishockeypresidenten.

Med bakgrunn i dette har forbundsstyret oppnevnt et eget utvalg, ledet av forbundsstyremedlem og tidligere landslagsspiller Helene Martinsen. 

— Vi har satt ned et bredt sammensatt utvalg som skal jobbe sammen frem mot tinget, og vi håper og tror at de vil komme med en rekke gode og konkrete forslag til tiltak som kan utvikle og løfte norsk ishockey på kvinnesiden, avslutter Pettersen.

Utvalget som har fått arbeidstittelen "Flere og bedre - 2030", består av Helene Martinsen og Madeleine Nilsen, begge fra NIHFs forbundsstyre, Kristoffer Holm, Espen Sæther og Ottar Eide fra NIHFs administrasjon, samt Vidar Are-Ekstrøm, Ingvild Farstad, Tina Scott, Ina Bruun, Marthe Østeraas og Nina Wærnhus.

Det styreoppnevnte utvalget hadde forrige uke et svært vellykket oppstartsmøte over Teams, og i slutten av måneden møtes de til en fysisk samling i Oslo.