Norsk Ishockey / 2022 / Administrasjonen forsterkes
Administrasjonen forsterkes

Administrasjonen forsterkes

Fra 1. september begynner Jorid Dagfinrud i Norges Ishockeyforbund som «Tett på Coach» for jenter.

— Vi ser fram til å legge enda mer vekt på utviklingen av jente- og kvinnehockeyen i Norge, og med Jorid med på laget tar vi et skritt videre i riktig retning. Med Jorid ombord i NIHF-skuta får vi tilført nyttig kompetanse som forsterker et godt team, sier NIHFs generalsekretær Ottar Eide om ansettelsen.

Den tidligere landslagsmålvakten fra Sarpsborg startet sin ishockeykarriere i Sparta, der hun blant annet var den første kvinnen noen gang som deltok i en seniorkamp for menn på elitenivå. 19 år gammel reiste hun over til USA og University of North Dakota, hvor hun spilte fem sesonger.

Parallelt med spill for universitetslaget utdannet hun seg innen idrett, og skrev en masteroppgave om forholdet mellom ernæring og prestasjon for kvinnelige idrettsutøvere.

Jorid har vært bosatt i USA siden hun reiste over i 2008, og har de siste 12 årene jobbet med spillerutvikling og prestasjonsutvikling for blant annet USA Hockey. Nå ser hun frem til å flytte hjem igjen til Norge for å begynne i sin nye jobb.

— Jeg gleder meg til å være en del av et fremragende miljø i NIHF, med visjon om å utvikle spillere for de beste ligaene i verden. Jeg ser frem til å bidra til å styrke satsingen av norsk ishockey, og være med på å bygge bro fra der spillere, klubber og landslag er nå og dit de har mål om å være, forteller 33-åringen.

Jorid vil få definert ansvar for oppfølgingen av spillere, klubber og skoler på jentesiden. Hun vil samtidig inngå i sportsavdelingens daglige drift, samt ta del i landslagsvirksomheten for jenter.

— Vi gleder oss til å få Jorid med på laget. Hun er en målrettet og ambisiøs person som har bygget seg opp høy kompetanse innenfor de mange ulike delene som prestasjonsutvikling består av, sier Petter Salsten, sportssjef i NIHF.

— At hun samtidig har erfaring fra hva det vil si å ta konsekvensene av en høy ambisjon som spiller, gjør at hun vil bli svært nyttig i vårt videre utviklingsarbeid for norsk ishockey, avslutter Salsten.