Norsk Ishockey / 2022 / Årets grasrottrener 21/22
Årets grasrottrener 21/22

Årets grasrottrener 21/22

Norges ishockeyforbund har i samarbeid med Norsk Tipping gleden av å kunngjøre at vi for inneværende sesong vil kåre "Årets Grasrottrener".

NIHF har gjort en større revidering av Trener I-utdanningen og fått med Norsk Tipping som samarbeidspartner. Dette betyr blant annet at vår tidligere Trener I-utdanning nå døpes om til Grasrottrener ishockey.

Årlig kåring
Norsk Tipping ønsker å bidra inn mot trenerne i barneidretten slik at barna som deltar i norsk ishockey får en best mulig opplevelse og idrettsarena. Et av bidragene er at NIHF og Norsk Tipping årlig fremover vil kåre «Årets Grasrottrener». En pris som gir anerkjennelse, synlighet og takknemlighet til trenerrollen i barneidretten og ikke minst til de nominerte.

Drømmeopplevelse for vinneren
Årets Grasrottrener 21/22 stikker av med en ordentlig «Drømmeopplevelse». Vinneren kan ta med seg inntil 2 trenerkollegaer fra sin klubb på et klubbesøk til Färjestad i Karlstad. Besøket vil gi et verdifullt innblikk i hvordan en av Sveriges største ishockeyklubber driver sin virksomhet, og avsluttes med en A-lagskamp i Löfbergs Arena.

I tillegg vil klubben der Årets Grasrottrener 21/22 virker til daglig motta 30 000 NOK øremerket barne- og ungdomsavdelingen. 

Kriterier for å kunne bli nominert:

  • Den nominerte må være trener for et lag i barneishockeyen (U7-U13).

  • Den nominerte må ha påbegynt eller gjennomført Grasrottrener ishockey-utdanningen eller tilsvarende Trener I-utdanning fra NIHF.

  • Vinneren må være 18 år eller eldre.

  • Vinneren må ha gjennomført NIF sin "Trenerattest Barn" og ha godkjent politiattest

Slik kåres vinneren:

Hver klubb kan kun nominere maks en person, og klubbens nominerte skal sendes inn til den aktuelle region innen 17. mars 2022.

De ulike regionene går så gjennom de nominasjonene som er kommet inn, og sender inn hver sin kandidat til NIHF sentralt innen 1. april 2022.

NIHF har opprettet en jury som vil gå gjennom regionenes nominerte og kåre en vinner 8. april 2022. Juryen består av følgende personell;

Petter Salsten (Sportssjef NIHF).
Andrea Dalen (Grasrotambassadør og landslagsspiller).
Ole-Kristian Tollefsen (Grasrotambassadør og tidligere landslagsspiller).
Espen Sæther (Utviklingskonsulent NIHF).
Vetle Dalberg (Utviklingskonsulent NIHF).

Ytterligere informasjon om nominasjonsprosessen o.l. er sendt alle klubber per e-post.

For spørsmål, ta kontakt med Vetle Dalberg.