Norsk Ishockey / 2022 / Gullpucken 2022
Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund.
Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund.

Gullpucken 2022

Gullpucken 2022 tildeles Mats Zuccarello, Mathea Fischer og Knut-Andrè Nordstoga

Gullpucken tildeles den norske spiller som gjennom spill på klubb- og landslag har vært den fremste utøver i sesongen.

Prisen er den eldste og mest prestisjefylte utmerkelse som kan gis til en individuell spiller i norsk ishockey.

Gullpucken kvinner 2022 – Mathea Fischer

Mathea Fischer er, gjennom sine prestasjoner på klubblaget SDE og det norske landslaget, en rollemodell som alltid spiller med et stort hjerte. Hun har sesongen 2021-22 vært en dominerende spiller både på sitt klubblag og internasjonalt.

Hennes innsats og konkurranseinstinkt gir henne respekt fra både med- og motspillere, samtidig som hun nyter stor tillit fra trenere.

Dette er andre gang Fischer vinner Gullpucken.

 

Gullpucken menn 2022 – Mats Zuccarello


Etter sin debut i NHL 2010 har Mats Zuccarello aldri sluttet å imponere, men likevel må denne sesongen sies å være noe helt spesielt. Med gode – og riktige - omgivelser i Minnesota Wild, har Zuccarello slått sine tidligere poengrekorder i NHL, og har sementert sin status som en av de beste playmakerne i NHL.

En lang, og imponerende karriere, ble tatt til nye høyder. I tillegg kombineres hans enestående prestasjoner på isen med en personlighet og holdninger utenfor isen som treffer oss alle.

Dette er fjerde gang Zuccarello vinner Gullpucken.

 

Gullpucken para 2022 - Knut-Andrè Nordstoga

 Knut-Andrè Nordstoga
er av spillerne med lengst fartstid på paraishockeylandslaget. Gjennom hans toppidrettsreise har han hatt en positiv utvikling som utøver, lagspiller og medmenneske. Knut-Andrè har vært kaptein på landslaget siden sesongen 2020/2021 og har også vært tillitsvalgt over flere sesonger.

I tillegg er han ansatt i Norges Ishockeyforbund der han har ansvar for breddeutvikling og rekruttering til paraishockeyen. Knut-Andrè er en god ledertype med gode verdier som tar vare på andre og går foran som et eksempel til etterfølgelse. 

Dette er første gang Nordstoga vinner Gullpucken.

Norges ishockeyforbund gratulerer de tre vinnerne.