Norsk Ishockey / 2022 / Historisk dag i nord
Foto: Christina Paulsen
Foto: Christina Paulsen

Historisk dag i nord

For aller første gang vil det denne sesongen arrangeres nordnorsk seriespill.

I går, søndag 11. september, tok nordnorsk ishockey et stort og viktig steg i riktig retning, da første serierunde i tidenes første nordnorske seriespill ble gjennomført i Narvik.
 
En historisk ishockeybegivenhet ikke bare for Nord-Norge, men også i nasjonal sammenheng.
 
— Er det noe vi har vært opptatt av i norsk ishockey i mange år, så er det å spre idretten vår over så stor del av landet vårt som overhodet mulig, sa ishockeypresident Tage Pettersen i sin gratulasjonshilsen.
 
— Noen utfordringer har vi hatt, men jeg tror det vi nå gjør for å åpne opp for 3v3-spill kommer til å bidra til at det er lettere å etablere både lag og klubber, samt gi et godt tilbud til de unge som ønsker å drive med ishockey som aktivitet, fortsatte presidenten, før han fortalte at han ser frem til å ta turen nordover i løpet av sesongen.
 
Se ishockeypresidents hilsen i sin helhet i videoen nederst i saken.
 
54 barn fra Tromsø Ishockeyklubb, Aurora Hockey Narvik, Arctic Eagles Narvik og Harstad Hockey deltok i klassene U12 og U13. 
 
Foto: Christina Paulsen

— Jeg hadde frysninger på ryggen og gåsehud hele dagen. Det var helt fantastisk å se så mange glade og fornøyde barn i intens aktivitet på isen, uttalte Ludvig Forthun, styreleder i Norges Ishockeyforbund region nord.
 
— Det er ingen tvil om at denne dagen var motiverende for alle aktører. Endelig får våre unge spillere og dommere et regionalt kamptilbud, avsluttet Forthun.
 
Foto: Christina Paulsen

NIHF Region Nord ønsker å takke ivrige ledere i klubbene som har gjort dette seriespillet mulig. En spesiell takk til Nordkraft Arena, som har gitt oss en svært gunstig leiepris. De tar ansvar for kostnader i barneidretten og gir et skikkelig bidrag til utvikling av ishockeysporten her i nord.
 
Vi gleder oss til de neste serierundene, som også vil inkludere barn under 10 år.
 
Regionen håper at flere "uteklubber" vil hive seg med etter hvert. "Uteklubben" Harstad Mariners deltok i går, og deres spillere hadde en fantastisk opplevelse.
 
Videre håper vi at seriespillet kan spre seg til Finnmark og sørover i Nordland.
 
Interessen for ishockey er stor i landsdelen. Den største begrensningen er anlegg. Aktivitet skaper grunnlag for anlegg.