Norsk Ishockey / 2022 / Historisk jentesamling i nord
Historisk jentesamling i nord

Historisk jentesamling i nord

Lørdag var 12 hockeyjenter i alderen 10-15 år samlet på utviklingssamling for jenter i Nordkraft arena i Narvik.

Dette er første gang Norges Ishockeyforbund Region Nord inviterer til en slik samling, som denne gang ble arrangert med hjelp av Aurora Hockey. 

Fem av jentene var tilreisende fra Tromsø, fem fra vertsklubben Aurora, og to fra Narvik Ishockeyklubb.

- Vi er fornøyd med oppmøtet. Det er alt for få hockeyjenter i Nord-Norge, og vi håper på å øke rekrutteringen ved å legge bedre til rette for de jentene vi har, sier Kristine Pettersen, styremedlem i NIHF Region Nord og ansvarlig for jentesamlingen. 

Hovedtrener var Jesper Beenfeldt fra Harstad Hockey, som tidligere har vært i Stavanger Oilers. 

- Ikke uventet var nivået veldig ulikt. Men vi tilpasset gruppene og det gikk veldig bra. Et par av jentene har kommet lenger enn resten ferdighetsmessig, men de var gode lagspillere, og flinke til å spille de andre gode, sier han. 

Dagen var tredelt, med to is økter på halvannen time. I pausen fikk publikum benytte isen mens deltakerne fikk frukt fra Rema 1000 Rombaksveien.  

Hedvig fra Tromsø hadde bursdag og spilte i den anledningen med krone på hjelmen.

– Noen av jentene spiller sammen med gutter ellers. Det trives de med, men det er artig å bli kjent med flere jenter med samme lidenskap på tvers av byene. Alt i alt var tilbakemeldingene gode og jeg tror nok dette ble god opplevelse for alle, og jentene kan glede seg til neste samling i Tromsø, sier Pettersen.

Enn så lenge er det bare disse to ishallene i Nord-Norge, men det jobbes for haller blant annet i Harstad og Bodø. På sikt håper Region Nord å stille med eget lag i regionlagsturneringen for jenter, som arrangeres hver vår.