Norsk Ishockey / 2022 / NIHF med klar oppfordring til IIHF
President i Norges Ishockeyforbund, Tage Pettersen, deltok lørdag på markeringen til støtte for Ukraina foran Stortinget i Oslo.
President i Norges Ishockeyforbund, Tage Pettersen, deltok lørdag på markeringen til støtte for Ukraina foran Stortinget i Oslo.

NIHF med klar oppfordring til IIHF

Norges Ishockeyforbund fordømmer Russlands angrep på Ukraina, og krever at det internasjonale ishockeyforbundet setter ned foten.

— Som en stor internasjonal idrett kan vi ikke sitte stille å se på at Russland og Hviterussland angriper våre venner i Ukraina. Er det en ting vi vet at Putin er stolt over, så er det russiske sportsprestasjoner, og ikke minst ishockey. Derfor er det helt naturlig at vi nå er tydelige i vår handling, sier ishockeypresident Tage Pettersen.

Søndag sendte Norges Ishockeyforbund sammen med syv andre medlemsnasjoner, et signert brev til styret i det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF).

— Jeg er veldig glad for at en stor del av den internasjonale ishockeyfamilien i løpet av helgen har blitt enige om å oppfordre styret i det internasjonale forbundet til å sette foten ned for både Russland og Hviterussland, forteller Pettersen.

Tyskland, Sveits, Latvia, Storbritannia, Polen, Litauen og Estland er landene som sammen med Norge nå krever at IIHF utestenger russiske og hviterussiske lag, utøvere og tillitsvalgte på alle nivå i internasjonal ishockey.

I brevet fremlegges også et krav om at IIHF umiddelbart stanser sitt samarbeid med Kontinental Hockey League (KHL).

— Med dette støtter vi også opp under idrettsstyrets uttalelse, der de oppfordret alle særforbundene til å jobbe opp mot våre internasjonale forbund. Igjen er norsk ishockey tydelig i vårt internasjonale budskap, avslutter Pettersen.

NIHF ønsker å oppfordre ishockeyfamilien til å støtte Flyktninghjelpens innsamlingsaksjon til sivilbefolkningen i Ukraina. Din gave bidrar, uansett størrelse, og kan vippses til 2142.

flyktninghjelpen plakat.jpg