Norsk Ishockey / 2022 / Norsk deltakelse i Women's World Challenge
Team World, med Espen og Solvei, tok bronse i Women's World Challenge! Foto: Jessie Dietzler / WPIH
Team World, med Espen og Solvei, tok bronse i Women's World Challenge! Foto: Jessie Dietzler / WPIH

Norsk deltakelse i Women's World Challenge

Solvei Harila Skjold fra Bergen Kjelkehockeyklubb skal i slutten av måneden delta i Womens World Challenge i USA.

Turneringen arrangeres i Green Bay, Wisconsin fra 26.-28. august.

Det er første gang det avholdes en slik turnering på kvinnesiden, og forhåpentligvis vil dette være et viktig steg på veien for å i fremtiden kunne arrangere VM i paraishockey også for kvinnene.

Lagene som deltar er USA, Canada og Storbritannia, i tillegg til et World Team satt sammen av spillere fra ulike nasjoner. Dette er laget norske Solvei skal være en del av.

— Jeg ser på denne turneringen som en fin og unik mulighet til å treffe andre kvinner som driver med paraishockey, og gleder meg til å utfordre meg selv, ha det gøy på isen og videreutvikle egne ferdigheter, forteller Solvei.

— I tillegg ønsker jeg å bidra til å videreutvikle sporten for kvinner, og rekruttere inn flere, slik at det etter hvert kan bli flere kvinnelag og dermed en paralympisk gren også for kvinner, legger hun til.

Solvei legger ikke skjul på at det er tøff motstand som venter i Wisconsin, spesielt fra lag som USA og Canada. Men Bergensjenta er glad i utfordringer, og er sikker på at USA-turen likevel vil bli en kjekk og minnerik opplevelse.

— Jeg skal gjøre mitt for at vi sammen som lag skal spille så bra hockey som mulig. Det kjekkeste er når vi får til godt lagspill, og lykkes med å score mål som følge av styringsspill eller spesielle strategier og oppsett vi har øvd på, sier hun. 

— Denne turneringen både er og skal selvfølgelig tas seriøst, men jeg håper vi ikke blir så stresset eller seriøse at vi glemmer å ha det gøy sammen der ute på isen, fortsetter hun. 

For at Solvei synes paraishockey er gøy er det ingen tvil om. Så gøy at hun ofte ikke merker hvor sliten hun blir mens hun holder på.

— Paraishockey krever utholdenhet, styrke, fart, balanse, koordinasjon, godt samarbeid og at man bruker hodet. Det er kjempegod trening, men likevel så gøy og så mye action til enhver tid at man glemmer underveis at man trener, forklarer hun.

Solvei vil absolutt anbefale flere jenter å begynne med paraishockey, særlig hvis man liker utfordringer, action og lagsport.

— Det er ingen som er god første gang man prøver, så man må være forberedt på å falle og ligge en del på isen til å begynne med. Fallhøyden er heldigvis kort i og med at man allerede sitter, og man er godt polstret med beskyttelsesutstyr. Litt knall og fall går fint, også blir man litt og litt bedre etter hver trening, forteller hun.

— Man må ha sittebalanse og styrke i armene for å kunne spille, men fysisk funksjonshemning i bena, rullestol eller mangel av en fot eller to er ingen hindring, avslutter hun.

Noe annet Solvei liker spesielt godt med idretten er at ingen behandles med silkehansker.

— Ja, jeg liker veldig godt at det ikke er noen som er ekstra forsiktig eller gir deg særbehandling fordi du bruker rullestol, avslutter hun.

Vil du prøve paraishockey?

Sportssjef for paraishockey i Norges Ishockeyforbund, Espen Hegde, reiser sammen med Solvei til USA og skal være hovedtrener for World Team.

Solvei og Espen reiser over dammen mandag 22. august. Vi ønsker lykke til og gleder oss til å følge med!


Samtlige oppgjør kan streames på Youtube her

Oppdatering:

Team World endte med å ta bronse i turneringen, etter å ha slått Storbritannia 5-0 i søndagens bronsefinale. Vi gratulerer!