Norsk Ishockey / 2022 / Opprykk for U20-landslaget
Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund.
Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund.

Opprykk for U20-landslaget

Vi gratulerer U20-landslaget med opprykk til A-VM!

Lørdag kveld kunne U20-landslaget slippe jubelen løs, etter at VM-gullet, og dermed også opprykket til A-VM, ble sikret i turneringens siste og avgjørende kamp mot Kazakhstan.

Det norske laget leverte en kjempeturnering, og gikk som eneste lag ubeseiret gjennom alle sine fem kamper i verdensmesterskapet på hjemmebane.Petter Vesterheim, Gabriel Koch, Leo Halmrast, Michael Brandsegg-Nygård og Isak Hansen scoret de norske målene da Kazakhstan ble slått 5-3 i den viktige opprykksfinalen. 

— Dette er en fantastisk dag for norsk ishockey! For første gang siden 2011 er vi på øverste nivå for gutta både på seniornivå og for U18 og U20. Det viser utvilsomt at vi gjør mye rett i norsk ishockey for tiden, uttalte ishockeypresident Tage Pettersen like etter kampslutt.

— Det er utrolig gøy at vi nok en gang kan spille på øverste nivå med U20 i VM. Det gode arbeidet som nå gjøres med spillerutvikling er viktig for å oppnå ønskede resultater. Spillere, trenere og støtteapparat har gjort en fenomenal jobb hele sesongen, la generalsekretær Ottar Eide til. 

— Det viktigste nå er å takke gutta for innsatsen og gratulere med opprykket. Takk også til Frisk Asker og IIHF for et fantastisk samarbeid rundt mesterskapet i Varner Arena. Det er fantastisk å kunne ta steget tilbake til øverste nivå her på hjemmebane, og alle involverte i arrangementet har gjort en kjempejobb, avslutter Pettersen og Eide.

Etter kampslutt ble Petter Vesterheim kåret til Norges beste spiller i mesterskapet. 18-åringen fra Lørenskog endte på 7 poeng på 5 VM-kamper, fordelt på 2 mål og 5 målgivende pasninger.Videre ble det delt ut pris til VM-turneringens beste målvakt, back og løper. 

Beste målvakt: Markus Røhnebæk Stensrud (NOR)
Beste back: Zeteny Hadobas (HUN)
Beste løper: Matias Bachelet (FRA) Og til slutt ble det avholdt medaljeseremoni på isen i Varner Arena. Bronse til Frankrike, sølv til Kazakhstan og gull til Norge.Tusen takk

Vi ønsker samtidig å rette en stor takk til alle de frivillige som har bidratt med uvurderlig innsats i løpet av VM-turneringen, samt alle tilskuerne som tok turen ut til Varner Arena og var med på å skape en fantastisk ramme rundt de norske kampene.