Norsk Ishockey / 2022 / Publikumsrekord for norsk kvinnehockey
Foto: Alexander Henningsen
Foto: Alexander Henningsen

Publikumsrekord for norsk kvinnehockey

700 tilskuere møtte opp for å se Lillehammer mot Storhamar i Bambusa-ligaen søndag kveld.

Det nyoppstartede Lillehammer-laget har fått en kjempestart i Bambusa-ligaen med seier i tre av sine første fire kamper, kun slått med ett mål av regjerende Norgesmester Hasle-Løren.

Søndag kveld var det duket for lagets første kamp på hjemmeis i Eidsiva Arena, og motstander var ingen ringere enn mjøsrival Storhamar.

Hele 700 tilskuere møtte opp for å støtte jentene i den historiske kampen, et tilskuerantall vi ikke tidligere har sett maken til i norsk kvinnehockey.

At hjemmelaget i tillegg stakk av med seieren 5-2, gjorde kvelden komplett både for Lillehammer-jentene på isen og de fremmøtte på tribunen.

– Jeg er fra Lillehammer og har alltid drømt om å spille på et damelag her. Dette er nok det største jeg har vært med på. At vi vinner med så mange på tribunen i den første damekampen her i Eidsiva Arena. Ja, det er rett og slett kjempestort, uttalte kampens første målscorer, Fanny Johanna Riise til lokalavisen GD etter kampslutt.


Foto: Alexander Henningsen

Flere av klubbens yngre ishockeyjenter hadde samlet seg i kafeteriaen i forkant av kampen. Her koste de seg med pizza og brus, mens de laget plakater til støtte for de nye forbildene sine på A-laget. For mange var nok høydepunktet da de etter kampen fikk møte spillerne, som tok seg god tid til å skrive autografer, stille opp på bilder og slå av en prat med de fremmøtte tilskuerne.

Foto: Alexander Henningsen