Norsk Ishockey / 2022 / Rekordstor jentesamling for Region Viken Vest
De 101 deltakende jentene storkoste seg i Varner Arena.
De 101 deltakende jentene storkoste seg i Varner Arena.

Rekordstor jentesamling for Region Viken Vest

101 jenter møttes lørdag 17. september i Varner Arena i Asker.

Teksten nedenfor er hentet fra Facebook-siden til NIHF Region Viken Vest.

Det har aldri tidligere vært samlet så mange Region Viken Vest-jenter under samme tak. Antall utøvere i de tre gruppene som var satt opp fordelte seg med 39 jenter i JU9/JU11, 31 i JU13 og 31 i den eldste gruppen JU17.
 
Region Viken Vest (RVV) består av 15 klubber totalt, fra Sandefjord Ishockeyklubb i sør til Hemsedal IL i nord, og det er 9 ishaller i regionen. På samlingen i Varner Arena var det deltakere fra følgende syv klubber: Frisk Asker, Holmen, Jar, Jutul, Kongsberg, Ringerike og Tønsberg.
 
RVV ønsket med samlingen å gi jentene i regionen tilbud om skøyte- og puckteknikk, målvakttrening, nye øvelser, smålags-/nærspill og ikke minst å få kjennskap til at det er mange jenter i regionen som spiller ishockey. Samtidig ville man også gi klubbtrenere inspirasjon til fortsatt gode treninger med sine lag. 
 
Etter registrering ved ankomst ble alle 101 jentene presentert med imponerende felles inngang på isen til fullt lyd-og lysshow. Deretter gikk alle til sine respektive grupper.
 
I løpet av dagen gjennomførte JU9/JU11 powerskate, utelek, lunsj, isøkt og et avslutningsmøte. JU13 hadde fys i gymsal, powerskate, lunsj, isøkt og møte. JU17 sitt program var noe lengre, med regionslagsmøte, fys i gymsal, powerskate, lunsj, isøkt, pause og til slutt isøkt med internkamp. Mye for alle å fordøye på en dag.
 
Alle ble slitne, men det var stort sett smil og blide jenter å se hele dagen.
 
 
Trenere på samlingen var Håkan Ahlstrand (Regionslagstrener jenter), Magnus Johannessen Krydsby, Madeleine Nilsen, Roy Morten Skogstad, Henriette Otterstad, Derek Read, Maren Frøhaug, John Christian Heggen, Martin Slåtten (fystrener) og Jorid Dagfinrud (NIHF). I tillegg var noen foresatte med og hjalp til på isen, mens Lise Kvil Torgersen, leder for RVV, fulgte med på alle aktivitetene gjennom dagen.

Debut for Jorid
Jorid Dagfinrud er nylig ansatt i NIHF, som «Tett på-coach» for jenter og sportskonsulent som skal følge opp regioner, klubber i Bambusa-ligaen og landslagsutøvere på senior, JU18 og JU16.
 
Jorid startet i stillingen 1.september, og hennes debut på «ute-oppdrag» var hos RVV på denne samlingen, med spesielt fokus på den eldste gruppen.
 
For JU17-jentene lørdag fokuserte hun mye på viktigheten av å lage seg gode hverdagsvaner, spise nok og riktig mat, sørge for hvile av både kropp og hode, skaffe seg god fystrening (gjerne sammen med andre) i tillegg til istreninger, og også øve seg på mentale ferdigheter.

 
Jentene fikk også delta i en individuell målsettingsprosess, hvor de måtte skrive ned sitt/sine mål, hvorfor de har det målet, hva skal til for å nå målet og egne styrker. Det er ikke alltid lett å sette navn på slike ting, så her måtte de fleste tenke nøye etter. Det skal bli spennende å følge Jorid og denne nye stillingen utover sesongen.

Paneldebatt
Vertsklubb for regionsamlingen var Frisk Asker Hockey Junior avdeling, med Peter Balkevärn i spissen. Han er styremedlem i FA hockey junior med ansvarsområde «Tilretteleggelse jentehockey vekst». Peter hadde lagt til en spennende ting i programmet mot slutten av dagen, en paneldebatt for trenere og foresatte med tittel «Tilretteleggelse og likestilling».
 
I panelet deltok Lene Conradi - ordfører i Asker kommune, Lise Kvil Torgersen - visepresident NIHF styre og leder RVV, Randi Aase – manager A-landslag kvinner og ovennevnte Peter Balkevärn. Moderator var Øystein Hærem – styreleder Frisk Asker Hockey, som koordinerte debatten på en utmerket måte.

 
Paneldeltakerne ga først en rask gjennomgang med Balkevärn som fortalte om Frisk Asker Junior sin jentesatsning og gode samarbeid med og støtte fra Frisk Asker Elite. Conradi orienterte om Asker kommunes videre planer for kommunens isflater og kommunens tilnærming på like tilbud til alle barn og unge uavhengig kjønn. Kvil Torgersen redegjorde om forbundets Strategiplan 2020-2024, samt noen av resultatene fra forrige strategiplan, og Aase ga et tilbakeblikk på hvordan situasjonen for jenteutøvere har vært tidligere og hvordan forholdene har blitt bedre.
 
Det kom mange spørsmål fra deltakerne, og også mange gode ideer, synspunkter og erfaringer som var interessante å diskutere og ta med seg videre i hver og en sin hverdag og arbeid for videre vekst og likeverd for jentehockey.
 
Gratulerer til Region Viken Vest og vertsklubb Frisk Asker med en meget bra gjennomført jentesamling!