Norsk Ishockey / 2022 / Ski og VIF glitret i Global Girls' Game
Foto: Christian Aarhus
Foto: Christian Aarhus

Ski og VIF glitret i Global Girls' Game

Ski og Vålerengas JU13-lag var Norges representanter i helgens Global Girls Game.

Med blandede lag og drakter var det ikke alltid like enkelt å få med seg hvem som spilte for hvem, eller hvilken klubb de kom fra, men så var heller ikke klubbtilhørighet det viktigste i denne kampen.

Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) har i flere år arrangert Global Girls’ Game, en ishockeykamp for jentelag fra hele verden. Formålet er å feire jentehockeyen, samt å forene de nasjonale forbundene i arbeidet for å fremme jente- og kvinnehockey.

Stillingen ble til slutt 4-1 til blått lag over hvitt, selv om lagene spilte i VIF-blå og Ski-gul. Akkurat det var heller ingen tilfeldighet.

—  Vi ble enige med Vålerenga om at blått og gult var de riktige fargene å bruke med tanke på situasjonen i verden, forteller Ski-lagleder Christian Aarhus.

Kampen ble arrangert i etterkant av en serieturnering for JU10 og kamp i Bambusa-ligaen mellom VIF og Stavanger i Ungdomshallen.

Noen av de yngste Vålerenga-jentene viste seg frem på isen i pausen, og hadde straffekonkurranse etter kampen. Til slutt samlet alle jentene seg til pizza og is.

—  Jentene hadde en topp dag på Jordal, og det var gøy å se så mange jenter på isen samme sted. Det ble et arrangement som nok en gang viser at det gror godt på jentesiden i norsk hockey, også på Østlandet, legger Ski-laglederen til.