Norsk Ishockey / 2022 / Snart droppes pucken
Foto: Kenneth Myhre, Norges Ishockeyforbund.
Foto: Kenneth Myhre, Norges Ishockeyforbund.

Snart droppes pucken

Neste fredag går startskuddet i det som blir 2022/23-utgaven av Fjordkraft-ligaen.

Tirsdag 30. august, ti dager før seriestart, ble det arrangert kick-off på Ullevål Stadion, hvor spillere, trenere og norsk presse var invitert.

Opptak fra kick-offet i sin helhet ligger på vår Facebook-side her.

Daglig leder i Elitehockey, Cato Cocozza, åpnet med å ønske velkommen, før de fremmøtte spillerne ble invitert opp på scenen i tur og orden.

Først ut var de tre lagene som havnet nederst på tabellen i Fjordkraft-ligaen forrige sesong, Ringerike, Grüner og Manglerud Star.

Foto: Kenneth Myhre, Norges Ishockeyforbund.

— Vi har fått inn et par nye importer som ser veldig bra ut, i tillegg til et nytt trenerteam i Roy Johansen og Morten Ask. Vi har gode treninger med høyt tempo, og samtlige spillere legger ned god innsats hver eneste dag, fortalte Kjetil Martinsen om sesongoppkjøringen på Manglerud.

— Målet vårt er å få MS tilbake dit vi har vært tidligere. Vi skal være med å kjempe i samtlige kamper, avsluttet han. 

David Åslin er klar for å ta fatt på Ringerikes andre sesong i Fjordkraft-ligaen, men legger ikke skjul på at sesong to i eliten kan bli tøffere enn den første.

— Vi er forberedt på at det kommer til å bli tøffere for oss i år, og at vi kanskje blir tatt mer på alvor av de andre lagene. Vi skal jobbe hardt hver dag og vinne kamper på at vi alltid er påskrudd, har sterk vinnervilje og at det alltid skal være tøft å komme til Schjongshallen for å møte oss, fortalte svensken.

Til slutt kunne Tim Robin Johnsgård røpe at Grüner har som mål å kapre en sluttspillplass denne sesongen.

— Ja, det er absolutt et realistisk mål for oss. Det er det vi snakker om, både innad i laget og med klubbstyret, så vi satser på å nå sluttspillet og jobber for det, forklarte han.

Før de går av scenen blir de tre spillerne bedt om å peke på hvem av de to andre lagene de har minst tro på at vil nå sluttspillet. Grüner peker på MS, mens både MS og Ringerike retter sin finger mot Grüner.


Foto: Kenneth Myhre, Norges Ishockeyforbund.

Lillehammers landslagsback, Andreas Martinsen, innrømmer at fjorårets syvendeplass var skuffende. I år er målet å havne lenger opp på tabellen.

— Vi har så og si samme lag som forrige sesong, og da hadde vi veldig mange unge spillere som tok store steg. De har trent bra i sommer, og hvis vi nå kan bygge videre på det så håper jeg at vi kan være med og yppe oss litt mot de i toppen, sa Martinsen.


Foto: Kenneth Myhre, Norges Ishockeyforbund.

Hjemvendte Jonas Holøs kunne fortelle at han føler han har gjort sitt i utlandet, og at det moderklubben nå har på gang hjemme i Sarpsborg virker veldig spennende.

— Sparta hadde en veldig bra forrige sesong, og jeg har lyst til å være med å bygge videre på det. Med et utrolig sterkt sluttspill beviste de at de kan ta opp kampen mot hvem som helst, uttalte Holøs.

— Forhåpentligvis skal jeg være den spilleren jeg har vært i mange år både på klubb og i landslag. At jeg kan spise istid og være en solid type som du alltid kan sette ut på isen. Også i garderoben vil jeg være en leder og sette litt standard for hvordan ting skal være. Jeg har vært med og sett mye, og vet forskjellen på et tapende og et vinnende lag, avsluttet han.


Foto: Kenneth Myhre, Norges Ishockeyforbund.

— Vi hadde en utrolig god sesong i fjor, og har fått tilbake veldig mange av de spillerne som var med på den reisen vi startet på da. Vi har som mål å bygge videre på det, og skal absolutt ikke være noe dårligere i år, slo Ole Einar Engeland Andersen fra Stjernen fast da det var hans tur til å få mikrofonen.

Videre kunne Vålerengas Martin Røymark fortelle om stor revansjelyst på Jordal.

— Det var mye styr i fjor, og vi fant aldri helt godfølelsen. Nå har Fredrik Andersson kommet inn som ny hovedtrener med en herlig energi og positivitet, sammen med Mats Trygg som ser ut til å stortrives i rollen som trener. Alt føles veldig bra nå, fortalte Røymark.

— Det hadde vært rart å si noe annet enn at ambisjonen vår er gull. Det er lenge siden det er tatt en bøtte nede på Jordal, men vi vil helt klart være med å utfordre Stavanger, Storhamar og de andre favorittene, avsluttet han.


Foto: Kenneth Myhre, Norges Ishockeyforbund.

En annen med ambisjoner om å være med i toppen, var Frisk Askers Alexander Bonsaksen.

— Jeg tror det blir ganske jevnt i år, men målet er helt klart at vi skal være med å kjempe helt i toppen helt til slutten, fortalte Bonsaksen, som gleder seg enormt til å møte Vålerenga i åpningskampen i Varner Arena neste fredag. 


Foto: Kenneth Myhre, Norges Ishockeyforbund.

Stavanger Oilers er på tur i Europa for å spille kamper i Champions Hockey Leage. Derfor var daglig leder Terje Haukali klubbens utsendte til kick-offet i hovedstaden. 

Selv etter et suverent seriemesterskap og en knusende overlegen finaleserie forrige sesong, forteller Haukali at det å bevare sulten ikke er noe problem i Stavanger.

— Nei, den norske stammen i laget virker å være så sulten på ny suksess hele tiden, så det er de som driver frem de andre i laget. Også har vi jo en trener som hater å hape i Todd Bjorkstrand, avslørte han.


Foto: Kenneth Myhre, Norges Ishockeyforbund.

Storhamar-kaptein Patrick Thoresen har brukt sommeren i tenkeboksen, men bestemte seg til slutt for å gå løs på nok en sesong i Fjordkraft-ligaen.

— Jeg synes fortsatt det er gøy å spille, og kjente selvfølgelig også på revansjelysten etter tapet mot Stavanger Oilers i finaleserien sist. Vi klarte ikke helt å komme opp på det nivået vi ønsket, og tapte fortjent, sa Thoresen.

— Jeg håper at vi kan se en jevnere serie i år, der det er flere lag som er med å kjemper om førsteplassen, avsluttet Storhamar-kapteinen.

Opptak fra kick-offet i sin helhet ligger på vår Facebook-side her.