Norsk Ishockey / 2022 / Søknad om ishockey-VM i 2027 trekkes
Foto: Mathias Dulsrud, Norges Ishockeyforbund.
Foto: Mathias Dulsrud, Norges Ishockeyforbund.

Søknad om ishockey-VM i 2027 trekkes

Norges Ishockeyforbund trekker sin VM-søknad etter å ha mottatt avslag på søknaden fra Kultur- og Likestillingsdepartementet.

4. oktober 2022 søkte Norges Ishockeyforbund (NIHF) om et tilsagn på 80 mill. kroner, gjerne over flere år, for å gjennomføre A-VM for herrer i Bærum og Trondheim i 2027. I forbindelse med søknaden ba forbundet om et møte med politisk ledelse i departementet.

Nå i desember mottok vi et skriftlig avslag på søknaden fra Kultur- og Likestillingsdepartementet.

— Vi er selvsagt skuffet over et avslag uten en dialog i forkant, sier ishockeypresident Tage Pettersen. Et verdensmesterskap i ishockey vil være det største vintersportsarrangementet etter OL i 1994, og vil bety mye for norsk idrett. NIHF har i vår søknad lagt opp til gjenbruk av anlegg og satsing på bærekraft, forteller han.

— Sist uke gjennomførte vi et svært vellykket verdensmesterskap for U20 i Varner Arena, og både spillere, publikum og det internasjonale ishockeyforbundet var svært fornøyde med arrangementet, sier generalsekretær Ottar Eide. Dette viser at vi har en organisasjon som er klare for å planlegge for et større arrangement fortsetter han.

Luc Tardif, som er president i IIHF, besøkte mesterskapet i Asker og benyttet samtidig anledningen til befaring i Telenor Arena og møter med politikere både på Stortinget og under kampene i Varner Arena. 

Pettersen avslutter med at de nå vil trekke søknaden om VM i 2027, og sammen med alle samarbeidspartnere starte en prosess for å se om det er aktuelt å søke på nytt for 2028.

For uttalelser, kontakt:

Tage Pettersen, president, tlf. 90470753.

​​Ottar Eide, generalsekretær, tlf. 98220006.