Norsk Ishockey / 2022 / To uker til seriestart
Foto: Kenneth Myhre, Norges Ishockeyforbund.
Foto: Kenneth Myhre, Norges Ishockeyforbund.

To uker til seriestart

Lørdag 17. september spilles det første oppgjøret i Bambusa-ligaen 2022/23.

Da det tidligere denne uken ble arrangert kick-off for ishockeysesongen 2022/23, var samtlige av de åtte klubbene i Bambusa-ligaen representert med både spillere og trenere.

Opptak fra kick-offet i sin helhet ligger på vår Facebook-side her.

TV2's Espen Ween ledet showet fra scenen, og intervjuet jentene om sesongen som venter like rundt hjørnet.

Først opp på scenen var de tre nykommerne i ligaen, Bergen, Furuset og Lillehammer. 


Foto: Kenneth Myhre, Norges Ishockeyforbund.


Etter flere sesonger på A-landslaget bestemte Josefine Biseth Engmann seg for å legge skøytene på hylla i etterkant av Hockeyjentenes OL-kvalifisering i november i fjor. Det hun ikke visste da, var at det ikke skulle ta lange tiden før hun skulle snøre på seg skøytene igjen.

— Ja, det ble litt annerledes enn jeg hadde tenkt. Men da det nå ble startet opp eget damelag på Lillehammer tenkte jeg at dette må jeg være med på, så det er kjempegøy, uttalte hun om comebacket.

Hva var det ved tilbudet på Lillehammer som overbeviste deg om å begynne igjen?

— Først og fremst den profesjonaliteten og seriøsiteten som er der oppe. Vi er under NTG Lillehammer, og får trene så mye vi vil og blir fulgt opp egentlig hele tiden. Det var helt klart det som vippet avgjørelsen min om å bli med, fortalte hun.

— Som et nyoppstartet lag vet vi jo ikke helt hvordan vi ligger an per nå, men vi har lyst til å kjempe mot alle lag og ta poeng der det er mulig. Ambisjoner om plassering tabellmessig er vanskelig å si, men vi vil prøve å vinne mot alle lagene i ligaen, avsluttet Engmann.


Foto: Kenneth Myhre, Norges Ishockeyforbund.

Bergen Ishockeyklubb og deres kaptein Malin Kristensen ser frem til å prøve seg i Bambusa-ligaen, etter at de dominerte og vant samtlige kamper i 1. divisjon forrige sesong.

Hvordan blir det å ta steget opp og møte tøffere motstand?

— Jeg tror det kan bli veldig utfordrende, vi er jo et helt nytt lag denne sesongen, men jeg håper at vi vil stå godt i utfordringen. Målet vårt for sesongen er å skulle bygge opp et sterkt lag i en helt ny serie, også håper jeg at vi kan ta med oss noe av suksessen fra fjoråret og gjøre det så bra vi kan, fortalte Kristensen.

— De er jo ikke akkurat så kjent med ishockey i Bergen, så jeg håper virkelig at vi kan bidra til å få flere øyne på sporten, avsluttet den 22 år gamle kapteinen.  


Foto: Kenneth Myhre, Norges Ishockeyforbund.

Madelen Hansen Hovda kunne fortelle at Bambusa-ligaens tredje nykommer, Furuset, har et ungt lag som trener mye og har det gøy sammen.

— Vi har ambisjoner om å være det laget som trener mest, og vil gjerne ta poeng mot alle lag. Vi trener som sagt veldig hardt, så Furuset skal være et lag som skater mye og presser, fortalte Hovda om planen om å være det best trente laget i ligaen.


Foto: Kenneth Myhre, Norges Ishockeyforbund.

Trondheims-laget Wing tok NM-bronse forrige sesong, etter å ha slått Grüner 1-0 i sudden death. I løpet av sommeren har damelaget til trøndelags eldste ishockeyklubb gått over til Nidaros.

— Å bli en del av Nidaros Ishockeyklubb er et veldig stort steg i riktig retning for oss. Vi har lenge vært i Wing, en klubb som ingen har hørt om, uten ressurser og et ordentlig team rundt oss. Det har vært vanskelig å skulle skape blest rundt et lag ingen vet eksisterer, uttalte Tonje Maria Rathe om tiden i gamleklubben.

— Hovedfokuset vårt i år er lagbygging og det å skape en god kjerne. Vi er et skøytesterkt lag, så målet er at vi skal være et vondt lag å møte. Ingen skal få god tid med pucken når de møter oss, fortsatte hun.

— Også håper vi på bronse i år også, kanskje også i serien, la hun til avslutningsvis.


Foto: Kenneth Myhre, Norges Ishockeyforbund.

Vålerenga-kaptein Camilla Bakkene er ikke sikker på om VIF blir et topplag allerede i år, men fortalte at hun ser lyst på fremtiden til Oslo-klubben. 

— Vi har et veldig ungt lag, så det tar nok litt tid før vi er tilbake i toppen der vi var for noen år siden, men nå har vi fått et bedre grunnlag i klubben med jentelag i alle aldre, så det kommer til å komme etterhvert, forklarte Bakkene.

— Det var kjipt å ryke ut i kvartfinalene i fjor, så i år satser vi på å i alle fall komme oss til final four, røpet hun om årets målsetning.

Også på Hamar har de fokus på å bygge lag.

— Ja, det er hos oss som hos de fleste andre lagene. Vi får opp masse yngre spillere som har kvaliteter, og har fått inn noen forsterkninger fra andre klubber, kunne Storhamar-kaptein Marthe Mygland Østeraas fortelle.

— Vi har et mål om å havne på midten av tabellen, så får vi se om et par år, da skal vi være med å kjempe lenger opp, avsluttet Hamar-jenta.


Foto: Kenneth Myhre, Norges Ishockeyforbund.

Emilie Solhaug Jensen fra regjerende Norgesmester Hasle-Løren kunne røpe at de har beholdt mye av stammen fra laget som vant NM forrige sesong. 

Hvordan skal dere gjenskape suksessen?

— Vi må bare fortsette å trene sånn som vi har gjort, også har vi jo fått inn en ny trener i Nicklas Hudd, så det virker veldig lovende, svarte Solhaug Jensen.

— Å gå fra utfordrerposisjon til nå å skulle forsvare NM-gullet blir spesielt, men jeg tror det blir veldig gøy å ha noe å spille for, uttalte 28-åringen, som har troen på at Hasle-Løren skal klare å vinne NM i år igjen.

I Stavanger-leiren har de kjent på revansjelyst siden NM-gullet røk i mars.

— Det er klart det har vært surt, men vi må bare fortsette å jobbe på, uttalte Stavanger Oilers-spiller Christina Furseth om det å bli vippet ned fra tronen etter å ha vært suverene i så mange år.

— Vi er veldig revansjesugne og gleder oss til å utfordre. Jeg tror vi er to jevne lag, og at vi kommer til å kjempe i toppen begge to, svarte Furseth på spørsmål om styrkeforholdet mellom Stavanger Oilers og Hasle-Løren.

— Mange av jentene på laget vårt har vokst opp med å vinne, fordi Stavanger har vært så suverene de siste årene. Jeg tror mange har godt av å kjenne på de følelsene som følger med et tap også, for da får man lyst til å jobbe enda hardere, avsluttet Furseth, som VM-debuterte for A-landslaget forrige sesong.

Opptak fra kick-offet i sin helhet ligger på vår Facebook-side her.