Norsk Ishockey / 2023 / #27 Martinsen forbereder seg til nytt VM
Foto: Alexander Henningsen
Foto: Alexander Henningsen

#27 Martinsen forbereder seg til nytt VM

Andreas Martinsen og hockeygutta er godt i gang med forberedelsene til årets VM.

Etter ferdigspilte kamper både på Lillehammer, i Danmark og Sverige er landslaget klar for en siste generalprøve i Varner Arena.

- Jeg håper vi får fylt opp Varner Arena, det hadde vært kult, sier Martinsen. Han forteller at det å spille de siste kampene hjemme, hvor flere av spillerne har familie og venner på tribunen, i tillegg til å kunne hvile noen dager hjemme sammen med familien er en fin avslutning på oppkjøringen.

For Martinsen, som startet sin karriere på landslaget i 2010, har oppkjøringen og VM blitt en tradisjon de siste årene. I år består Norges herrelandslag av mange nye, både spillere men også i staben. Med mye nytt i laget forteller Andreas at det er ekstra spennende i år og mye som skal på plass før mesterskapet braker løs. Fokuset nå har vært på den nye playboken, taktikk og hvordan laget skal spille sammen, og selvfølgelig også bli kjent i nye roller og med hverandre.

Han forteller at det er mange bra spillere og at det kan se ut som det bare kommer flere og flere, så fremtiden til herrelandslaget og Norsk Ishockey ser lys ut.

- Jeg synes fremtiden ser lys ut. Vi jobber med å være mer offensive og tørre og satse litt. Vi skal se mer oppover istedenfor å tenke på at vi må beholde plassen. Jeg tror det helt klart er mulig å klatre på verdensrankingen. Vi skal gå inn i VM hvert år og ha som mål å komme til en kvartfinale. Det er jo vanskelig, men det er ikke urealistisk.

Personlig føler landslags-løperen seg motivert og klar for å kjempe i de siste oppkjøringskampene før VM. Han forteller at for hans egen del er det ikke noe hokus pokus. Han vet hva han må gjøre for å være forberedt til VM, og det er å bare holde det i gang og bruke den ekstra tiden til å øke mengden litt på trening og så sørge for å være helt klar når alvoret slå inn. Martinsen beskriver sin spillestil som en spiller som liker å bruke størrelsen sin og spille fysisk. Det å bruke størrelsen sin til å beskytte pucken og gjøre det vanskelig for motstanderne i offensiv sone. Jeg er på mange måter en ganske enkel spiller, sier Andreas smilende.

Martinsen har hatt mange prestasjoner og høydepunkter i karrieren sin så langt. Han husker spesielt hans første VM i Stockholm i 2012.

- Det var der jeg følte jeg hadde mitt gjennombrudd og fikk vist meg frem som en selvsikker spiller. Men seier i første OL-kvalifiseringskamp på gamle Jordal er også et minne som står sterkt.

Med en lang landslagskarriere bak seg ser han frem til et nytt VM og håper på å se mange norske supportere på tribunen.

- Vi møter veldig mange av supporterne våre hvert år når vi er i VM. Det er veldig hyggelig, så jeg håper jo at alle de som jeg vanligvis hilser på der borte kanskje kan dra med seg noen flere og at det blir ordentlig VM stemning. Og ellers får de som ikke er der skru på tven og heie. Og hvis man har noen unger hjemme som ikke går på hockey så er det bare å sende de til en ishall.

Andreas og resten av hockeygutta spiller sine generalprøver mot Frankrike i Varner Arena 5. og 6. mai. Gutta trenger din søtte på tribunen når de gir alt i siste kamp før avreise til VM i Riga.