Norsk Ishockey / 2023 / Jenter og ishockey i medvind
Foto: Fredrik Hagen
Foto: Fredrik Hagen

Jenter og ishockey i medvind

Jentene utgjør en stadig større og viktigere del av virksomheten til NIHF.

Forrige måned ble det satt ny publikumsrekord i Bambusa-ligaen, da Lillehammer møtte Storhamar foran 2289 tilskuere under Hockey Classic i Håkons Hall på Lillehammer. Denne uken kom nyheten om god vekst i seertall fra Bambusa-ligaen på TV2, samt økning i både lisenstall og medlemstall for jenter.
 
Jenter utgjør en stadig større og viktigere del av virksomheten til NIHF. Dette synliggjøres nå mer og mer i økt oppmerksomhet og gode tall. Denne uken publiserte Kampanje.com et intervju med TV2 sin sportsredaktør Vegard Jansen Hagen, der han forteller om en nær dobling av antall seere som følger Bambusa-ligaen på TV2 Play. Dette topper en høst med sterk økning av tilskuere for ishockey generelt sett.
 
Og jentene kommer i idretten vår. Siden 2020 har antall lisensierte jentespillere hatt en økning på 50%. Vi er nå over 2000 lisensierte spillere, noe som naturlig nok har medført at også antall serier og lag for jenter øker. Vi ser den samme økningen i antall kvinnelige medlemmer. Ifølge tall fra NIF har antall kvinnelige medlemmer i NIHF økt med 27 prosent siden 2016, og den kvinnelige andelen av våre medlemmer har beveget seg fra 14,4 prosent til nesten 20% i 2022.
 
Vi våger å tro at alt henger sammen med alt, og at det felles løftet vi har gjort for å rekruttere flere jenter inn til ishockeysporten de siste årene nå har fått skikkelig fotfeste. Så vil vi også være tydelige med at vi fortsatt har plass til flere. Mange flere.
 
Foto: Fredrik Hagen