Norsk Ishockey / 2023 / Årets Grasrottrener
Foto: Alexander Henningsen
Foto: Alexander Henningsen

Årets Grasrottrener

Årets grasrottrener er Kristian Osmundsen: Prisen ble delt ut på Lillehammer i forbindelse med herrenes VM-oppkjøring.

Kristian Osmundsen, trener for Rosenborg JU9, ble kåret til Årets Grasrottrener. Sammen med Norsk tipping deler vi ut pris til en trener som gjør noe ekstra for å bidra til godt miljø og god aktivitet i klubben. Årets grasrottrener har dedikert seg til å skape et godt miljø for jentene på laget sitt, og mener at samhold og trivsel er vel så viktig som å trene på ishockeyferdigheter.

Osmundsen begynte som trener da hans datter meldte seg på hockeyskolen til Rosenborg. Han har siden jobbet hardt for å skape et godt læringsmiljø for jentene og har vært med på å etablere egne jentegrupper og treninger. Laget hans består nå av rundt 20 jenter, og han fokuserer på å skape et godt miljø både i garderoben og på isen.

- Det mest givende er å se jentene få mestringsfølelse og når de knyter bånd med hverandre i laget, sier årets grasrottrener.

Han er opptatt av å ta vare på alle barna på laget og å sørge for at alle blir hørt. Han mener at trygghet er en viktig faktor for å skape et godt læringsmiljø for barna.

Årets Grasrottrener-prisen er en anerkjennelse til trenerrollen i barneidretten og gir synlighet og er med på å vise takknemlighet overfor de nominerte og jobben de gjør. Åsmundsen ble overrasket og glad over prisen. Han er en dedikert trener som har utmerket seg spesielt innen barneidretten, og hans fokus på samhold og trivsel viser hvor viktig det er å skape et godt læringsmiljø for barna.

Vi gratulerer Osmundsen med prisen og ønsker ham lykke til videre som trener for Rosenborg JU9.